Το Βερολίνο σκέπτεται να στείλει τον TAURUS στο Κίεβο αλλά σε μορφή... προβάτου

ΑΡ Photo / Υπουργείο Άμυνας Νότιας Κορέας - Πύραυλος Taurus
Freepen.gr - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι πριν προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπολογίσει τις συνέπειες για τη δική της αμυντική ικανότητα και να αποκλείσει τη συμμετοχή σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

"Έχω συμπάθεια για την ιδέα της προμήθειας αυτών των όπλων μεγάλης εμβέλειας, αλλά έχουμε ακριβείς διαδικασίες και ρυθμίσεις με τους συμμάχους μας. Πρέπει να παρακολουθούμε πώς η προμήθεια θα επηρεάσει τη δική μας ικανότητα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τη συμμαχία. Και τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο πρέπει να αποκλειστεί πως η ίδια η Γερμανία θα συμμετάσχει στον πόλεμο», είπε ο Λίντνερ στο ARD.

Το κύριο σημείο διαμάχης για τις παραδόσεις Taurus είναι το βεληνεκές αυτών των πυραύλων, το οποίο είναι 500 χιλιόμετρα. Μέχρι τώρα, η Γερμανία ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν οι πύραυλοι θα μπορούσαν να προγραμματιστούν έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail