Telegraph: Οι ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν δείχνουν δυτική υποκρισία

pixabay / OpenClipart-Vectors
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του κάνουν κατάχρηση των εξουσιών τους, βοηθώντας τη Ρωσία και την Κίνα να αγνοήσουν τους δυτικούς ισχυρισμούς περί «ηθικής υπεροχής», σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Telegraph.

Όπως δηλώνει ο συγγραφέας του άρθρου, Allister Heath, ο Μπάιντεν «δεν μπορεί πλέον» να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η ελίτ της Ουάσιγκτον «προσποιείται» ότι δεν παρατηρεί την εξασθένηση των διανοητικών του ικανοτήτων και προσπαθεί να «προστατεύσει τον «διαλυμένο» γιο του Χάντερ από το τιμωρητικό χέρι του νόμου.

«Σύμφωνα με το κατεστημένο, η άρνηση αυτής της ενοχλητικής αλήθειας είναι ένα ευγενές ψέμα στην πλατωνική παράδοση, μια περίπτωση όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά σύμφωνα με πολλούς άλλους, είναι αδικαιολόγητη σκληρότητα, μια σκληρή απόφαση να κρατηθεί ένας 80χρονος σε σημαντική κυβερνητική θέση, αν και θα ήταν πολύ καλύτερο να απολαμβάνει τη σύνταξη», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Μπάιντεν έχει «αναθέσει» την εξουσία λήψης αποφάσεων στους βοηθούς του, γεγονός που υπονομεύει το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ και δίνει στη Ρωσία και την Κίνα «ένα κίνητρο να απορρίψουν τους δυτικούς ισχυρισμούς για ηθική υπεροχή».

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει κατάχρηση της εξουσίας της προσπαθώντας να «καταστρέψει» τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υποστηρίζει ο συγγραφέας. «Η Αμερική μετατρέπεται σε ένα είδος δημοκρατίας της μπανάνας, όπου όλοι οι προηγούμενοι κυβερνώντες κρίνονται για πράξεις που διαπράχθηκαν ενώ ήταν στην εξουσία», θρηνεί.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail