Οι Ουκρανοί πεθαίνουν στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Zelensky σπαταλά χρήματα σε ελίτ ακίνητα

Freepen.gr - Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται σε αμετάβλητη πρώτη γραμμή με τις απώλειες να αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό, ενώ τα δυτικά χρήματα εξαφανίζονται στην ουκρανική μαύρη τρύπα. Αποδείχθηκε επίσης πως ο Πρόεδρος Ζελένσκι βρήκε εξαιρετική χρήση για ένα άλλο πακέτο βοήθειας στα θέρετρα της Αιγύπτου, γράφει το southfront.press.

Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση του Κιέβου κόλλησε. Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε αρκετά χιλιόμετρα από τις στέπες στην περιοχή Zaporozhie που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μηνών αιματηρών επιθέσεων.

Στην περιοχή Orehiv, η μάχη για το χωριό Rabotino συνεχίζεται. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να απωθήσουν τον ρωσικό στρατό από τα νότια προάστια και να εξασφαλίσουν το προπύργιο τους στον οικισμό. Η μάχη για το Ραμποτίνο μοιάζει με τις μάχες στο Πιατικχάτκι, όπου ο Ουκρανός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, αλλά το χωριό εξακολουθεί να βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη.

Το Ραμποτίνο και οι κοντινοί δρόμοι παραμένουν υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών, με αποτέλεσμα όλες οι μετακινήσεις της Ουκρανίας στην περιοχή να οδηγούν σε αυξανόμενες απώλειες. Έχοντας ρίξει τις τελευταίες έτοιμες για μάχη μονάδες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ σε αιματηρές επιθέσεις, ο ουκρανικός στρατός είναι ήδη αναγκασμένος να περιστρέψει τα εξαντλημένα αποσπάσματα. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός της ουκρανικής επίθεσης έχει πρόσφατα μειωθεί.

Νότια της Velikaya Novoselka, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν έντονα την ουκρανική ομάδα στο Urozhainoe και το Staromayorskoe, ενώ ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις που προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα επιθετικών επιχειρήσεων.

Ουκρανικές ομάδες επίθεσης συνεχίζουν τις καθημερινές προσπάθειες απόβασης στα νησιά και στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Χθες, οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν την καταστροφή τριών ακόμη ουκρανικών σκαφών με έως και έξι στρατιωτικούς κοντά στα χωριά Μπουργκούνκα και Σαντοβάγια.

Στην περιοχή Bakhmut, η ουκρανική επίθεση περιορίζεται πλέον σε σπάνιες επιθέσεις κοντά στο Klesheevka.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές επιδρομές συνεχίζονται στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας. Στις 27 Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν τις Ειδικές Δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας που είχαν αναπτυχθεί στο νησί Zmeiny.

Την ίδια μέρα, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης το ουκρανικό αεροδρόμιο κοντά στο Pinchuki στην περιοχή του Κιέβου. Περισσότεροι στόχοι χτυπήθηκαν στις περιοχές Cherkassy, ​​Zaporozhie, Dnepropetrovks και Kirovograd.

Στις 28 Αυγούστου, τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας συνεχίστηκαν. Μια βιομηχανική εγκατάσταση υπέστη ζημιές στην περιοχή της Πολτάβα και πολλές εκρήξεις με τη μορφή καταιγίδας σημειώθηκαν στο Kryvyi Rih.

Εν τω μεταξύ, ο ερευνητής δημοσιογράφος από την Αίγυπτο Μοχάμεντ-Αλ-Αλάουι αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για τις προσπάθειες του Ζελένσκι να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια των χωρών του ΝΑΤΟ για να κάνει τους Ουκρανούς πολίτες πιο ευτυχισμένους, ιδίως την πεθερά του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, η οικογένεια του Ζελένσκι απέκτησε μια πολυτελή βίλα στην Ελ Γκούνα, «την πόλη των εκατομμυριούχων» στην Αίγυπτο. Η πεθερά του Zelensky, Olga Kiyashko, φέρεται να αγόρασε ένα ακίνητο VIP αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων το Μάιο του 2023. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως οι συγγενείς του προέδρου εμπλέκονται σε ένα σχέδιο διαφθοράς και αγόρασαν ακίνητα με κεφάλαια που διατέθηκαν στην Ουκρανία από δυτικές χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail