Ισραήλ - Άραβες 1-2 τελικό

pixabay / krystianwin
Εάν σε αυτόν τον αγώνα το πρώτο γκόλ το έβαλαν οι Παλαιστίνιοι και σύντομα ισοφάρισαν οι Ισραηλινοί, το παιχνίδι όμως θα το χάσουν, όχι στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά σίγουρα σε μια σειρά τομέων που επί 70 χρόνια οι Ισραηλινοί του εξόρκιζαν. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Τα δύο πρώτα γκολ είναι στον τομέα των επιχειρήσεων. Το γνωστό έργο. Οι Άραβες έπιασαν στον ύπνο (λέμε τώρα) τους Ισραηλινούς, έχασαν 1500 ψυχές κατά κύριο λόγο αθώων και το Ισραήλ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα ωμή εκδίκηση μέχρι να έχει η αντίπαλη πλευρά τους τριπλάσιους και βάλε νεκρούς. 

Το έργο όμως δυστυχώς για τους Ισραηλινούς δεν είναι μόνον αυτό και κάπου εκεί κατά την ταπεινή μου γνώμη το έχασαν γιατί εστίασαν στο δέντρο και είδαν την παγίδα που έκρυβε το δάσος. 

Η εστίαση στις επιχειρήσεις αυτές καθ΄αυτές και στο πάλαι ποτέ σχέδιο των Ισραήλ για εξολόθρευση των Αράβων της Λωρίδας της Γάζας ώστε να μην χάσουν ποτέ την πρόσβαση στα κοιτάσματα Μαρί 2, Σιμσον και Γκάζα 1 και 2, τους έκανε να μην μπορούν να δουν το μεγαλύτερο σχέδιο. 

Η Χαμάς υπηρετεί έναν και μόνον σκοπό. Τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους μέσω της ολοκληρωτικής καταστροφής του Ισραήλ και την κατάκτηση των εδαφών του. Και από τη στιγμή που βλέπει μόνον πόλεμο και δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό γίνεται ο χρήσιμος ηλίθιος της περιοχής. 

Προφανώς υπάρχουν χρηματοδότες. Τώρα εάν είναι οι Τούρκοι ή οι καταριανοί ή οι Σαουδάραβες ή οι Ιρανοί η σημασία που υπάρχει εστιάζεται μόνον στο ότι είναι πιόνια με έναν σκοπό, τον περιορισμό της πρόσβασης του Ισραήλ στα κοιτάσματα αλλά και στον μεγάλο αγωγό που περνάει λίγο έξω από τη Γάζα. 

Αργά ή γρήγορα στην περιοχή θα επέλθει ειρήνη. Το Ισραήλ όσο στρατό και αν διαθέσει και όσες βόμβες και αν ρίξει στη Λωρίδα το μοναδικό πράγμα που θα καταφέρει είναι να εξοργίζει και τους πιο συγκαταβατικούς και φυσικά να γεμίζει με μίσος τα 2,2 εκατομμύρια κατοίκων. Εάν λάβουμε υπόψη και το δίκτυο της υπόγειας πόλης της περιοχής τότε εύκολα μπορούμε να δούμε το Βιετνάμ των Ισραηλινών. 

Αυτό σημαίνει ότι με την έναρξη της εισβολής θα αρχίσει να γεμίζει το Τέλ Αβίβ φέρετρα 20χρόνων μαχητών... Και η αντιπολίτευση δεν έχει συνταχθεί με τον Νετανιάρχου.. .Και όχι τυχαία... 

Αυτά τα δεδομένα θα οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία κατάπαυσης. Μόνο που αυτή τη φορά η συμφωνία που θα έρθει θα φροντίσουν οι μεγάλοι παίχτες (ακόμα και οι Αμερικανοί) να περιλαμβάνει τμήμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ NOTIAΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, που δεν θα περιλαμβάνει τη Δυτική Όχθη, αλλά ένα μικρό κράτος κοντά στα όρια της σημερινής Λωρίδας της Γάζας, σημαντικά μικρότερο (περίπου κατά 25%) ώστε να μην έχει δικαιώματα στα παραπάνω κοιτάσματα. 

Όμως όπως σας έχω γράψει ήδη από το 2010 αυτό θα είναι η πραγματική αρχή του τέλους  του Ισραήλ, όχι σε 5 ή 10 χρόνια αλλά σε 30 με 40, όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση και θα ελέγχεται το νέο κράτος 100% είτε από το Ιράν είτε από την Τουρκία. 

Υπάρχει τρόπος να να γλυτώσει αυτήν την παγίδα το Ισραήλ;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη γιατί ο μόνος τρόπος ίσως είναι η επέκταση από τοπική σύγκρουση σε περιοχική σύρραξη.... Και δεν ξέρω εάν αυτή τη λύση την επιθυμούν πραγματικά οι διεθνείς παράγοντες όταν ήδη υπάρχει ανοιχτό μέτωπο στην Ουκρανία, ψήνεται ένα νέο μέτωπο στη Γεωργία και δεν ξεχνάμε ποτέ την απειλή εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν, που με τη σειρά του θα δώσει την μεγάλη ευκαιρία στον Κίμ!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail