Γέμισε μπουμπούκια η Σουηδία: 16χρονος αγόρι συνελήφθη με αυτόματο όπλο σε ταξί απόδρασης για τριπλή δολοφονία

Freepen.gr - Ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη στη Σουηδία ως ύποπτο ότι διέπραξε τρεις φόνους και δύο απόπειρες δολοφονίας σε διαφορετικά περιστατικά που σχετίζονται με συμμορίες μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο έφηβος συνελήφθη από τις αρχές αφού διέφυγε από τη σκηνή της διπλής δολοφονίας σε ένα σπίτι στο Tullinge, νότια της Στοκχόλμης, το βράδυ της Παρασκευής, κατά το οποίο δύο γυναίκες, ηλικίας 20 και 60 ετών, δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς.

Πιστεύεται επίσης ότι ήταν υπεύθυνος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό ενός νεαρού πατέρα και τον τραυματισμό της γυναίκας και του μικρού παιδιού του σε άλλη ιδιωτική κατοικία στο Telefonplan, στη νότια Στοκχόλμη, την Πέμπτη.

Το αγόρι συνελήφθη να ταξιδεύει με ταξί μακριά από το σημείο την Παρασκευή και στην κατοχή του βρέθηκε ένα αυτόματο όπλο, καθώς και ένας επιπλέον γεμιστήρας πυρομαχικών. Ο οδηγός ταξί συνελήφθη και αυτός, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο από το ότι συνελήφθη μετά την πράξη στο Tullinge και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν υποψίες και για τα δύο γεγονότα», δήλωσε ο εισαγγελέας Mats Ihlbom, ο οποίος επίσης αποκάλυψε ότι δεν είχε δει ποτέ τη σύλληψη ενός τόσο νεαρού σε ηλικία σε σχέση με μια τριπλή δολοφονία.

«Είναι ασυνήθιστο ακόμη και για εμάς και φυσικά επίσης αγχωτικό», πρόσθεσε.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε επίσης ότι το 16χρονο αγόρι που συνελήφθη για τις δολοφονίες πιστεύεται ότι το είχε σκάσει από ένα σπίτι HVB, ένα σπίτι φροντίδας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη στέγαση και την εκπαίδευση ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών.

Η εθνικότητα του υπόπτου δεν έχει αποκαλυφθεί από τις σουηδικές αρχές. Ωστόσο, πιστεύεται ότι είχε εμπλακεί σε δραστηριότητες που σχετίζονται με συμμορίες για αρκετό καιρό και εκκρεμούν εναντίον του περίπου 20 ποινικές διώξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail