Το Πακιστάν διέταξε 1,73 εκ. παράνομους Αφγανούς μετανάστες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα

pixabay / ArbazKhanYous
Freepen.gr - Το Πακιστάν ζήτησε τη μαζική έξοδο των παράνομων Αφγανών μεταναστών που ζουν στη χώρα, αφού αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των επιθέσεων αυτοκτονίας στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος πραγματοποιήθηκαν από Αφγανούς υπηκόους, γράφει το rmx.news.

Η πακιστανική κυβέρνηση διέταξε περίπου 1,73 εκατομμύρια Αφγανούς υπηκόους που ζουν παράνομα στη χώρα να φύγουν μέχρι το τέλος του μήνα, διαφορετικά θα εντοπιστούν, θα κρατηθούν και θα απελαθούν με τη βία.

«Τους δώσαμε προθεσμία την 1η Νοεμβρίου», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Sarfraz Bugti.

«Δεν υπάρχουν δύο απόψεις ότι δεχόμαστε επίθεση από το Αφγανιστάν και πως Αφγανοί υπήκοοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον μας. Έχουμε αποδείξεις», πρόσθεσε.

Το Ισλαμαμπάντ ανέφερε ότι από τις 24 βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που καταγράφηκαν στη χώρα το 2023, οι 14 είχαν πραγματοποιηθεί από Αφγανούς τρομοκράτες. Πάνω από το ένα τρίτο των 4,4 εκατομμυρίων Αφγανών υπηκόων που ζουν στο Πακιστάν το κάνουν χωρίς άδεια, αποκάλυψε η κυβέρνηση.

Ο Bugti μίλησε στον Τύπο μετά από συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Anwar ul-Haq Kakar και στρατιωτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των επιθέσεων σε πακιστανικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail