Βαρσοβία 1943, Γάζα 2023… η ιστορική εξόρμηση του ισραηλινού και δυτικού φασισμού

Φωτογραφία: Public domain
Ο κόσμος είναι μάρτυρας μιας ακόμη βίαιης φάσης γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού, μιας γενοκτονίας που συνεχίζεται ακατάπαυστα εδώ και 75 χρόνια από την αμφίβολη ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Παραδόξως, το τεράστιο έγκλημα κατά της Παλαιστίνης ξεκίνησε μόλις τρία χρόνια μετά την εξάλειψη της φρίκης των Ναζί. Η ενοχή της δυτικής αποικιοκρατίας-ιμπεριαλισμού (κυρίως των Βρετανών και των Αμερικανών) για τη γενοκτονία που ακολούθησε στην Παλαιστίνη παραμένει σημαντική μέχρι σήμερα.

Ως απάντηση σε μια μεγάλης κλίμακας βίαιη επίθεση από τους μαχητές της Χαμάς που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, το ισραηλινό κράτος εξαπέλυσε ένα αδιάκριτο λουτρό αίματος στον παλαιστίνιο άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τα ανώτατα στελέχη του αυτή την εβδομάδα έδωσαν ρητή άδεια στο ισραηλινό καθεστώς του Μπενιαμίν Νετανιάχου να κάνει ό,τι θέλει ως εκδίκηση για τις επιθέσεις της Χαμάς. Ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak έχει επίσης δεσμευτεί για στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Είναι αιματοκύλισμα να αναλογιζόμαστε τη μαζική δολοφονία και τα δεινά που διευκολύνουν οι δυτικές δυνάμεις. Οι Ισραηλινοί ηγέτες δηλώνουν ανοιχτά ότι διακόπτουν όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, νερό και καύσιμα. Έχει δοθεί προειδοποίηση για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εκκενώσουν εντός 24 ωρών ή να αντιμετωπίσουν την εξόντωση. Εκκένωση προς πού; Ήδη ζουν σε υπαίθρια στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται Γάζα και Δυτική Όχθη.

Όλοι οι θάνατοι αμάχων είναι αποκρουστικοί και πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος. Οι επιθέσεις των μαχητών της Χαμάς είχαν ως αποτέλεσμα 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς. Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος αριθμός Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε αντίποινα από τις ισραηλινές κρατικές δυνάμεις. Εκφράζεται φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων των Παλαιστινίων θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπλώνει την εισβολή στη Γάζα.

Ο Μπάιντεν και υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, δεσμεύτηκαν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με ό,τι όπλο «χρειαζόταν». Η Ουάσιγκτον είπε ότι δε θα θέσει όρους για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτή η στρατιωτική δύναμη πυρός, πράγμα που σημαίνει πως το Ισραήλ έχει άδεια να σκοτώνει αδιακρίτως. Ήδη, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν εξαλείψει οικοδομικά τετράγωνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε επίσης πράσινο φως στη μαζική δολοφονία του Ισραήλ. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von Der Leyen πέταξε στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης, μαζί με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σε όλες τις υποκριτικές εκφράσεις φρίκης και θλίψης για το Ισραήλ, ο Μπάιντεν, ο Φον Ντερ Λάιεν και άλλοι ηγέτες της Δύσης δεν έχουν εκφράσει έστω και ενδεικτικά λόγια ανησυχίας για τη σφαγή Παλαιστινίων αμάχων.

Αυτή η σιωπή λέει πολλά για την σκληροτράχηλη, αιμοδιψή και εγκληματική στάση των δυτικών ηγετών.

Παραδόξως, διαμορφώνεται το σκηνικό για μια γενοκτονική επίθεση από το ισραηλινό κράτος εναντίον των Παλαιστινίων με πλήρη συνενοχή του δυτικού κράτους. Ακόμη και η ανόητη ρητορική είναι μια ζοφερή προειδοποίηση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ισραηλινοί αξιωματούχοι απαξιώνουν ανοιχτά τα παλαιστινιακά «ζώα» και Αμερικανοί πολιτικοί ζητούν να ισοπεδωθεί το παλαιστινιακό έδαφος. Αυτή η αποκρουστική ρητορική, ακόμη και όταν παλαιστίνια παιδιά σκίζονται από βόμβες ενός τόνου.

Ως συνήθως, η ενοχλητική δικαιολογία για την ισραηλινή κρατική τρομοκρατία επικαλείται το ναζιστικό ολοκαύτωμα εναντίον των Ευρωπαίων Εβραίων.

Η άσεμνη διαστροφή μιας τέτοιας λογικής είναι ότι η 75χρονη καταπίεση των Παλαιστινίων ανήκει σε παρόμοια κατηγορία με τα ναζιστικά εγκλήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν υποστηρίξει τις σχεδόν οκτώ δεκαετίες εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους από το βάναυσο αποικιστικό κράτος του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι έχουν μειωθεί, δολοφονηθεί και φυλακιστεί ατιμώρητα. Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης τους έχουν κάνει τα στραβά μάτια σε αυτή τη φρικτή γενοκτονία που περιλαμβάνει τον εγκλεισμό παιδιών και τον πυροβολισμό ειρηνικών διαδηλωτών.

Όπως τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί εταίροι τους προπαγάνδισαν μια παρωδία ειρηνευτικής μεσολάβησης για δεκαετίες, η οποία δεν ήταν παρά ένα κάλυμμα για τη συνεχιζόμενη προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών και την παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Ο Πούτιν σωστά συμπέρανε ότι η Ουάσιγκτον είναι πλήρως υπεύθυνη για την καταστροφή στη Μέση Ανατολή.

Οι εξεγέρσεις των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια των δεκαετιών πηγάζουν από το αναφαίρετο δικαίωμα αντίστασης ενάντια σε έναν καταπιεστή. Και κάθε αντίσταση έχει συνήθως εκμηδενιστεί από το ισραηλινό κράτος με την αμερικανική στρατιωτική ισχύ και την πολιτική όψη στα Ηνωμένα Έθνη.

Αλλά με το κάρμα που μοιάζει με τη Βίβλο, το ισραηλινό κράτος νοσεί συστηματικά από τη διαφθορά και την αδικία. Τα καθεστώτα που μοιάζουν με γκάνγκστερ – που γελοίως αναφέρονται ως «η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή» – επιβλέπουν ένα σύστημα απαρτχάιντ που είναι αβάσιμο και μη βιώσιμο. Το αμπέλι έχει γίνει ερημιά από αγκάθια.

Η τελευταία εξέγερση της Χαμάς αποκάλυψε τα σαθρά θεμέλια του ισραηλινού κράτους. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τρομερή εκδίκηση στον παλαιστινιακό πληθυσμό. Όμως, η ζημιά που προκλήθηκε στην εικόνα του Ισραήλ και των υποστηρικτών του δυτικού κράτους είναι ανεπανόρθωτη.

Το φασιστικό πρόσωπο του Ισραήλ είναι εμφανές σε όλο τον κόσμο, όπως και αυτό των δυτικών υποστηρικτών του. Οι δημόσιες διαμαρτυρίες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της ισραηλινής βίας απαγορεύονται. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν όποιον επικρίνει το ισραηλινό καθεστώς και επιδιώκει να εξηγήσει το ιστορικό υπόβαθρο των τελευταίων φρικαλεοτήτων και πώς η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί δίκαια.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης τους εκτίθενται ως φασιστικές. Η συνέπεια εδώ είναι ότι αυτοί οι ίδιοι θεσμοί και άνθρωποι υποστηρίζουν ένα ναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία που έχει επιφορτιστεί με τη διεξαγωγή ενός πολέμου αντιπροσώπων για τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άξονα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Καναδός πρωθυπουργός και το κοινοβούλιο του μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο χαιρέτησαν έναν Ουκρανό βετεράνο των Waffen-SS με χειροκροτήματα.

Το ισραηλινό καθεστώς δεν σταματά ποτέ να επικαλείται το ναζιστικό ολοκαύτωμα ως έμβλημα για τα υποτιθέμενα ηθικά του διαπιστευτήρια. Η κυνική απάτη εδώ είναι αποκαρδιωτική. Το ισραηλινό καθεστώς συμπεριφέρθηκε όπως οι Ναζί στη γενοκτονία του κατά των Παλαιστινίων.

Έτσι, όταν τα δυτικά κράτη υποστηρίζουν το Ισραήλ και το ουκρανικό καθεστώς, υπάρχει μια πραγματική απόλυτη συνέπεια, όπως υπάρχει όταν η χούντα του Κιέβου εκφράζει αλληλεγγύη στο Τελ Αβίβ και το αντίστροφο. Μόνο η συνεχής παραπληροφόρηση και τα ψέματα από τα δυτικά εταιρικά μέσα συσκοτίζουν την κραυγαλέα σύνδεση.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Μάρεκ Έντελμαν, ένας από τους επιζώντες ηγέτες της εβραϊκής εξέγερσης στο γκέτο της Βαρσοβίας κατά των Ναζί, καταδίκαζε πάντα το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Καθ' όλη τη διάρκεια της μετέπειτα ζωής του, πριν πεθάνει το 2009 σε ηλικία 90 ετών, ο Έντελμαν εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην παλαιστινιακή αντίσταση και αποδοκίμασε την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Αυτό που βλέπουμε στη Γάζα είναι συγκρίσιμο με τις εξεγέρσεις της Βαρσοβίας το 1943. Όταν οι άνθρωποι καταπιέζονται απελπιστικά, συμβαίνουν απελπισμένα πράγματα. Η απάντηση του ισραηλινού κράτους για συλλογική τιμωρία και αδιάκριτη σφαγή «υπανθρώπων» ισοδυναμεί με τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος.

Η επίσημη απάντηση της Δύσης στην έξαρση της βίας στη Γάζα μοιάζει με την καταδίκη των Εβραίων για αντίσταση στο ναζιστικό ολοκαύτωμα. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να υποστηριχθούν στη δίκαιη υπόθεση τους για την απελευθέρωση, την ειρήνη και τα εθνικά δικαιώματα. Η Συλλογική Δύση είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος του προβλήματος της επαναλαμβανόμενης βίας και των συγκρούσεων. Πάντα ήταν, πάντα θα είναι, μέχρι το τέλος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail