Ο σκοπευτής των Βρυξελλών έφτασε παράνομα στην Ευρώπη μέσω της Λαμπεντούζα το 2011

Freepen.gr - Ο ισλαμιστής ένοπλος που σκότωσε δύο Σουηδούς οπαδούς ποδοσφαίρου στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας έφτασε παράνομα στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα το 2011.

Ο Abdesalem Lassoued ήταν ήδη γνωστός στις αρχές ως απειλή ριζοσπαστικοποίησης, αλλά ήταν ελεύθερος να περιπλανηθεί στην Ευρώπη, ταξιδεύοντας μεταξύ Ιταλίας, Βελγίου και Σουηδίας.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την Τρίτη πως ο Lassoued είχε ταξιδέψει από την Τυνησία στη Λαμπεντούζα πριν από δώδεκα χρόνια και είχε αναγνωριστεί ως ριζοσπαστικοποιημένο άτομο από την ιταλική διεύθυνση έρευνας κατά της τρομοκρατίας το 2016.

Ο 45χρονος άνδρας έζησε για ένα διάστημα στην Ιταλία πριν μετακομίσει στη Σουηδία, αλλά επέστρεψε στην Ιταλία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Αργότερα μετακόμισε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, το 2016, αναγνωρίστηκε από τη διεύθυνση έρευνας κατά της τρομοκρατίας στην Μπολόνια και τέθηκε υπό παρακολούθηση από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες για τις ριζοσπαστικές του απόψεις, αφού είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να ενταχθεί σε ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις και να ξεκινήσει τζιχάντ κατά της Δύσης.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail