Οι επιθέσεις με μαχαίρι σε γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019

pixabay / u_d98yqqemck
Freepen.gr - Ο αριθμός των επιθέσεων με μαχαίρι που καταγράφηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Γερμανία έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2019 και οι ξένοι υπήκοοι υπερεκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό όταν αναλύεται η εθνικότητα των υπόπτων, γράφει το rmx.news.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου φέτος, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία είχε ήδη καταγράψει 527 βίαια εγκλήματα στα οποία χρησιμοποιήθηκε μαχαίρι σε γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς — που ισοδυναμεί με περισσότερες από δύο επιθέσεις με μαχαίρι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Τα στοιχεία δόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά από αίτημα του Μάρτιν Χες, βουλευτή του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, 788 εγκλήματα που σχετίζονται με μαχαίρια είχαν αναφερθεί μέχρι στιγμής φέτος - αύξηση σχεδόν 40 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι και διπλάσια από το τελευταίο συγκρίσιμο έτος πριν από το lockdown του 2019.

Από τα 788 αδικήματα που καταγράφηκαν φέτος, η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε 589 υπόπτους, εκ των οποίων οι 209 ήταν αλλοδαποί. Αυτό σημαίνει ότι το 35 τοις εκατό των υπόπτων για εγκλήματα που σχετίζονται με μαχαίρια σε γερμανικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς είναι αλλοδαποί, παρά το γεγονός ότι οι ξένοι υπήκοοι αποτελούν το 16 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού.

Οι πιο κοινές εθνικότητες υπόπτων ήταν Σύριοι, Πολωνοί, Μαροκινοί και Τούρκοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail