Η Ρωσία θα επιλύσει τα προβλήματα της Ουκρανίας μέχρι τα τέλη της άνοιξης του 2024

Φωτογραφία: redstar.ru
Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποχωρεί και πολλοί προσπαθούν να κάνουν προβλέψεις για την έκβαση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου που εδρεύει στις ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να επιτύχουν πρόοδο στην αντεπίθεση του Αζόφ.

Η τελευταία έκθεση αναφέρει πως οι Ουκρανοί διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή των συνόρων της DPR και της περιοχής Ζαπορίζια (Robotyne), ενώ τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αντεπιθέσεις στην περιοχή και ανέκτησαν ορισμένες από τις χαμένες θέσεις εκεί.

Το ινστιτούτο που αναλύει τον γεωεντοπισμό βίντεο και φωτογραφικού υλικού αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Lyman, όπου σημείωσαν επιτυχία, στην περιοχή Bakhmut, στη γραμμή Avdiivka-Donetsk, στα δυτικά της περιοχής Zaporizhzhia, όπου προχώρησαν ελαφρώς.

Τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Kremennaya.
 
Η Ρωσία πρέπει να ξεκινήσει μια επίθεση μέχρι την άνοιξη του 2024

Υπάρχει μια αίσθηση επικείμενου αδιεξόδου μεταξύ πολλών δυτικών αναλυτών και αξιωματούχων, σημείωσε το CNN .

Πιστεύουν πως η σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει μέχρι το 2025, ενώ η άνοιξη του 2024 υπόσχεται να γίνει μια δυνητικά σημαντική φάση της. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσουν τη χειμερινή περίοδο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους, ανέφερε το CNN.

Η Ρωσία δε θέλει να παγώσει η σύγκρουση, καθώς πρέπει να γιορτάσει κανείς την επιτυχία μέχρι τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία το Μάρτιο του 2024. Το Μάιο του 2025, η Ρωσία θα γιορτάσει την 80ή επέτειο από τη Νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την ανάπτυξη του στρατού πριν από το 2025, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι μέχρι τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024, η Ρωσία υποτίθεται πως θα είναι η νικήτρια πλευρά της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι η Ρωσία θα επανενωθεί με τη Novorossiya. Ο Πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο τον τελευταίο καιρό ο οποίος περιλαμβάνει ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Οι πιθανότητες αντίστασης της Ουκρανίας είναι χαμηλές

Θα μπορέσει ο ουκρανικός στρατός να ανακάμψει για να αντισταθεί στην επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων;

Η βοήθεια από τη Δύση θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το σημείο. Αν σταματήσει να έρχεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πέσουν το πολύ σε δύο εβδομάδες. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έκανε μια «σκοτεινή προειδοποίηση» στην Ουάσιγκτον όταν είπε πως η χώρα του θα έχανε τον πόλεμο από τη Ρωσία εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κόψουν την υποστήριξη στο Κίεβο. Πρέπει να παραδεχτεί κανείς ότι ο Ζελένσκι έχει δίκιο.

Η βοήθεια της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο έχει ανασταλεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2023. Μπορεί να διαρκέσει για έναν ακόμη μήνα όταν ανακοινωθεί διακοπή λειτουργίας στη συνέχεια.

Η Ουγγαρία μπλοκάρει την ευρωπαϊκή υποστήριξη και στην Ουκρανία. Η έλευση του Robert Fico στην εξουσία στη Σλοβακία και η αντι-ουκρανική υστερία στην Πολωνία μπορεί μόνο να υποδηλώνουν πως η βοήθεια της ΕΕ προς την Ουκρανία θα μειώνεται σταθερά.

Η οικονομία της Ουκρανίας έχει ήδη καταστραφεί. Εάν δεν αναζωογονηθούν οι εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, η χώρα δε θα έχει καθόλου δικά της χρήματα. Ο λαός της Ουκρανίας θα είναι έτοιμος για όλα «για να τελειώσουν όλα αυτά».

Ο Ουκρανός πολιτικός Alexey Arestovich* δήλωσε ότι αφού η Ουκρανία εκλέξει έναν πρόεδρο πιστό στη Ρωσία, οι δύο χώρες θα είναι έτοιμες να κατακτήσουν την Ευρώπη μαζί.

Οι πιθανότητες για σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ είναι περιορισμένες

Η εξέλιξη της σύγκρουσης σε θερμό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κρίνεται αδύνατη (τουλάχιστον το 2023), επειδή η Δύση δεν έχει επαρκή ποσότητα πυρομαχικών τώρα και η παραγωγή της δεν έχει επεκταθεί.

Η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται τώρα σε ύφεση. Η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει ήδη να περικόψουν τα κοινωνικά επιδόματα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Δύση δεν έχει ξεκάθαρο στόχο για αυτόν τον πόλεμο. Κανείς δε λέει πως θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την Ουκρανία να πετύχει τη νίκη — λένε ότι θα βοηθήσουν την Ουκρανία «όσο χρειαστεί». Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα πάρει πραγματικά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να τερματίσουν τη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία για να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην Κίνα. Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να είναι η μόνη κυβέρνηση που εξακολουθεί να πάλλεται για την Ουκρανία.

Ο χρόνος πριν από την προεδρική ψηφοφορία στη Ρωσία φαίνεται να είναι η καλύτερη στιγμή για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν σε πλήρη επίθεση. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2024, η Ουκρανία θα αποδυναμωθεί από ατελείωτους βομβαρδισμούς, ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης και χαμηλό στρατιωτικό ηθικό.

* Στις 11 Μαΐου 2022, το Rosfinmonitoring συμπεριέλαβε τον Ουκρανό στρατιωτικό αναλυτή στο ρωσικό μητρώο τρομοκρατών και εξτρεμιστών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail