«Το Κίεβο θα καταρρεύσει σε 45 ημέρες λόγω έλλειψης χρημάτων»

Φωτογραφία: Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η ψήφιση νόμου για την προσωρινή χρηματοδότηση του έργου της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο οποίος δεν προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων για να βοηθήσει το Κίεβο, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Ουκρανίας σε 45 ημέρες, εκτιμά ο πρώην σύμβουλος του Λεονίντ Κούτσμα Ο Oleg Soskin στο κανάλι του στο YouTube.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για μια περίοδο 45 ημερών - έως τις 17 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, ο νόμος δεν προβλέπει τη διάθεση κεφαλαίων για τις ανάγκες της Ουκρανίας.

"Η Ουκρανία έχει 45 ημέρες ακόμα. Απομένουν ακόμη κάποια χρήματα, αλλά είναι πολύ λίγα. Θα είναι αρκετά για έναν ακόμη Οκτώβριο, ίσως είναι δυνατό να καλύψουν και το Νοέμβριο, είπε ο Σόσκιν.

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή η απόφαση υπαγορεύεται από την εστίαση των Ηνωμένων Πολιτειών πρωτίστως στα δικά τους συμφέροντα. Όπως δήλωσε ο Soskin, το μέτωπο «στέκεται ακίνητο» λόγω του γεγονότος πως τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν προχωρήσει πουθενά.

"Αυτή είναι η πραγματική κατάρρευση για την οποία μίλησα. Δεν θα υπάρχουν χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για να πληρωθούν οι συντάξεις και, το πιο σημαντικό, να πληρωθούν μισθοί στους στρατιώτες στο μέτωπο - αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Τα όπλα δε θα έρθουν από την Αμερική - Αυτό είναι το δεύτερο. Τρίτον: αφού όλα αυτά δεν θα συμβούν, τότε δε θα υπάρχει επίθεση στο μέτωπο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να επιτεθεί», κατέληξε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail