Ο Ζελένσκι διέταξε τον ουκρανικό στρατό να προχωρά "500 μέτρα την ημέρα"

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει θέσει ένα δύσκολο έργο για τον στρατό του, απαιτώντας να προχωρά τουλάχιστον 500 μέτρα εδάφους κάθε μέρα. Η εντολή του έρχεται παρά το γεγονός ότι τα στρατεύματα του Κιέβου φέρεται να υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες απώλειες στην αντεπίθεση τους.

"Η Ουκρανία χρειάζεται αποτελέσματα κάθε μέρα", επέμεινε ο Ζελένσκι στο βραδινό του βίντεο την Κυριακή. "Πρέπει να αντισταθούμε στις ρωσικές επιθέσεις, να σκοτώσουμε τους κατακτητές και να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να προχωράμε τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, τουλάχιστον 500 μέτρα, κάθε μέρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε για να βελτιώσουμε τις ουκρανικές θέσεις και να ασκήσουμε πίεση στους κατακτητές”.

Αυτή η πρόοδος είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η Ουκρανία και να παρακινηθούν οι ξένοι Σύμμαχοι να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως την επόμενη εβδομάδα "θα φέρει περισσότερες ευκαιρίες για την Ουκρανία.”

Ο Ζελένσκι έκανε τα σχόλιά του την ώρα που ρωσική δύναμη προχωρά γύρω από την πόλη Αβντέεβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (ΛΔΚ) και το Κουπιάνσκ, στην περιοχή του Χάρκοβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail