Ο Μπάιντεν θα ζητήσει βοήθεια 60 δις $ για την Ουκρανία

ΑΡ Photo/Ρatrick Semansky
Freepen.gr -
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να ζητήσει από το Κογκρέσο να διαθέσει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στην Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NBC News επικαλούμενο πηγές του.

Σύμφωνα με τις πηγές, το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ θα πάει στο Κίεβο. Το πακέτο δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, αλλά ο Μπάιντεν σχεδιάζει να το ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.

Το περιοδικό Foreign Policy ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο αξιωματούχους πως η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να υποβάλει στο Κογκρέσο νομοσχέδιο που συνδυάζει στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταϊβάν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης τη χρηματοδότηση της προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ. Ωστόσο, ένας ανώνυμος αμερικανός νομοθέτης είπε στο περιοδικό ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα στη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι είναι κατά του συνδυασμού της βοήθειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail