Βρετανός Λόρδος προτείνει αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 75

Lord David Frost speaks with the media at EU headquarters in Brussels, Belgium, October 15, 2021 - ΑΡ / Virginia Μayo
Freepen.gr - Ο μεγάλος του κόμματος των Tory και πρώην διαπραγματευτής του Brexit Ντέιβιντ (Λόρδος) Φροστ πρότεινε να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 75 σε μια προσπάθεια μείωσης των δημόσιων δαπανών. Η ηλικία συνταξιοδότησης έχει ήδη αυξηθεί δύο φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Νομίζω ότι η ειλικρινής αλήθεια είναι πως η ηλικία συνταξιοδότησης θα πρέπει να αυξηθεί αρκετά για να λυθεί αυτό το πρόβλημα [της μείωσης των δημόσιων δαπανών]", δήλωσε ο Φροστ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ετήσιο Συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα.

"Αυτός μου φαίνεται ο καλύτερος τρόπος να βγούμε από αυτό μεσοπρόθεσμα”, ανέφερε ο Φροστ...παγώνοντας την κοινή γνώμη.

Οι ετήσιες δαπάνες για υπηρεσίες-που περιλαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη, παροχές κοινωνικής πρόνοιας και συντάξεις – αυξήθηκαν σε 784 δισεκατομμύρια λίρες (953 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2022-23, από 713,1 δισεκατομμύρια λίρες (866 δισεκατομμύρια δολάρια) το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

Εν τω μεταξύ, το εθνικό χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε από το 75% του ΑΕΠ της χώρας το 2010 σε 100,5% νωρίτερα αυτό το έτος.

"Τα μεγάλα μπλοκ δαπανών είναι η υγεία, οι συντάξεις και τα οφέλη", δήλωσε ο Λόρδος Φροστ τη Δευτέρα. "Αν δεν αντιμετωπίσεις αυτά, δεν αντιμετωπίζεις τίποτα", σχολίασε.

"Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο υγιείς από ό, τι ήταν και νομίζω πως [η ηλικία συνταξιοδότησης] πρέπει να αυξηθεί", είπε. Ερωτηθείς αν πρέπει να αυξηθεί στα 70, απάντησε "75, είναι πολύ υψηλότερο”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail