Η παγκόσμια βιομηχανία χρειάζεται 7 τρις δολάρια για να αποφύγει τις ελλείψεις φυσικού αερίου-έκθεση

pixabay / Ratfink1973
Freepen.gr - Η παγκόσμια βιομηχανία θα χρειαστεί 7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό με φυσικό αέριο και να αποφύγει κρίσεις μέχρι το 2050, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο το ιαπωνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Οικονομίας (IEEJ).

Σύμφωνα με την έκθεση, η χρηματοδότηση θα απαιτηθεί για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), την επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθώς και για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου καθώς οι χώρες μετατοπίζονται από τον άνθρακα σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.

Η πρόβλεψη της ιαπωνικής δεξαμενής σκέψης προϋποθέτει μείωση των εκπομπών κατά 56% μέχρι τα μέσα του αιώνα. Ωστόσο, εάν οι εκπομπές παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, ο κόσμος θα χρειαστεί σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τις ελλείψεις φυσικού αερίου μέχρι το 2050, τα έργα του IEEJ.

Οι διαφορετικές προοπτικές για τη ζήτηση φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια παρεμποδίζουν τον μελλοντικό σχεδιασμό, καθιστώντας τις εταιρείες αβέβαιες για τις επενδύσεις σε νέες προμήθειες, ανέφερε η Διεθνής Ένωση Αερίου (IGU) σε έκθεση την περασμένη εβδομάδα.

"Η άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα της ζήτησης και το ανεπαρκές επίπεδο επενδύσεων σε φυσικό αέριο, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και ανανεώσιμα αέρια θέτουν σε κίνδυνο την ενεργειακή μετάβαση, υπονομεύοντας την οικονομική προσιτότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα της ενέργειας", υπογραμμίζει η IGU.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail