«Τα άρματα μάχης Abrams θα γίνουν εύκολοι στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις»

Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ / Patrick Albright
Freepen.gr - Τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, που έφτασαν πρόσφατα στην Ουκρανία, θα γίνουν εύκολος στόχος για τον ρωσικό στρατό, αφού οι Ουκρανοί στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να τα χειριστούν αποτελεσματικά, γράφει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter σε άρθρο του για το Sputnik.

«Το M1A1, το οποίο χειρίζεται μια έμπειρη ομάδα στρατιωτών, είναι ένα θανατηφόρο όπλο. Το M1A1 το χειρίζονται Ουκρανοί μόνο με βασικές δεξιότητες, ειδικά όταν έρχονται αντιμέτωποι με βετεράνους Ρώσους στρατιώτες εξοπλισμένους με σύγχρονα όπλα, ένα κινητό ατσάλινο φέρετρο για τέσσερα άτομα μέσα», είπε.

Ο Ρίτερ τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός θα εκπαιδευτεί μόνο σε βασικές δεξιότητες ελέγχου αρμάτων μάχης. Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε ο εμπειρογνώμονας, είναι πιθανό οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μην μπορούν να χτυπήσουν με ακρίβεια τον στόχο όταν πυροβολούν από το Abrams, κάτι που είναι μοιραίο λάθος στις σύγχρονες μάχες. Επιπλέον, οι στρατιώτες δεν θα έχουν την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας σειράς πολύπλοκων βλαβών που συμβαίνουν στα ηλεκτρικά, υδραυλικά και οπλικά συστήματα του άρματος. Αυτές οι δεξιότητες συνοδεύονται από εμπειρία μάχης με τανκ, αλλά όχι τη βασική εκπαίδευση, εξήγησε.

«Θα έχουν την ίδια μοίρα με το γερμανικό Leopard 2A6, το σουηδικό Strv 122 και το βρετανικό Challenger», κατέληξε ο Ritter.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail