Το κόμμα AfD σπάει το 20% στη δυτική Γερμανία για πρώτη φορά

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκέντρωσε το 20% σε νέα δημοσκόπηση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το κόμμα φτάνει στο όριο του 20% σε μια δυτική πολιτεία της χώρας.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την Infratest Deimap, δείχνει ότι το AfD σχεδόν διπλασίασε το ποσοστό ψήφων του από τις τελευταίες εκλογές, ενώ οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είδαν την υποστήριξή τους να αμβλύνεται. Το SPD σημείωσε 12 τοις εκατό στη δημοσκόπηση, πτώση κατά μία μονάδα, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 22 τοις εκατό καταγράφοντας πτώση δύο μονάδων.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συνεχίζουν να προηγούνται στην πολιτεία με ποσοστό 29%. Θεωρητικά, το AfD θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο με το CDU σε έναν δικομματικό συνασπισμό στο κράτος, αλλά το CDU έχει αποκλείσει έναν τέτοιο συνασπισμό με το AfD.

Το AfD είναι το ισχυρότερο κόμμα στην ανατολική Γερμανία , όπου συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις πάνω από 30 τοις εκατό σε ορισμένα κρατίδια ενώ συνεχίζει να αυξάνεται σε ισχύ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail