Γερμανία: Νέο ρεκόρ το AfD, κερδίζει πρωτοφανές προβάδισμα 8 μονάδων έναντι του κυβερνώντος SPD

Freepen.gr - Την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός αριστερός-φιλελεύθερος συνασπισμός καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, η δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται, φτάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ σε μια μεγάλη κρατική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ARD Deutschlandtrend, όλα τα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού φαναριών έχουν μόνο 33 τοις εκατό των ψήφων, ενώ το AfD είναι πλέον ισχυρότερο από το SPD και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) μαζί, φτάνοντας το 23 τοις εκατό των ψήφων.

Σύμφωνα με το Infratest dimap, ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός έχει φτάσει σε νέο χαμηλό μεταξύ των Γερμανών. Μόνο το 15 τοις εκατό υποστηρίζει το SPD, ενώ το 13 τοις εκατό θα ψήφιζε υπέρ των Πρασίνων και το 5 τοις εκατό για το FDP. Δεδομένου ότι απαιτείται 5 τοις εκατό για την είσοδο στο κοινοβούλιο, το FDP απειλείται να εξαφανιστεί.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι και τα τρία κυβερνητικά κόμματα έπεσαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση πριν από μια εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail