American Thinker: Ο Ζελένσκι αντάλλαξε τα συμφέροντα της Ουκρανίας με προσωπικό πλουτισμό

Φωτογραφία: Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι αντάλλαξε τα συμφέροντα της Ουκρανίας με προσωπικό πλουτισμό και η ένοπλη σύγκρουση έγινε «ευκαιρία» γι 'αυτόν, σημειώνει ο Alexander Markovsky, ανώτερος συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας στο Λονδίνο στη Νέα Υόρκη (LCPR) σε άρθρο του για το American Thinker.

Όπως θυμάται ο συγγραφέας, μετά την εκλογή του Ζελένσκι στην προεδρία τον Απρίλιο του 2019, η Ουκρανία ήταν γεμάτη αισιοδοξία: υποσχέθηκε ειρήνη, τέλος στη διαφθορά και οικονομική ευημερία. Ωστόσο, τέσσερα χρόνια αργότερα, η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση σύγκρουσης, με τη διαφθορά να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

«Η χώρα επιβιώνει χάρη στη διεθνή βοήθεια και οι άνθρωποι που πριν από τέσσερα χρόνια υποσχέθηκαν να κάνουν την «Ουκρανία ελεύθερη και ανεξάρτητη» αποδείχθηκαν ψεύτες και υποκριτές», έγραψε ο Μαρκόφσκι. Έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο της εξάλειψης της διαφθοράς, ο Ζελένσκι τελικά όχι μόνο συμβιβάστηκε με την ύπαρξη αυτού του συστήματος, αλλά «έκανε το απίστευτο»: έβαλε την Ουκρανία σε έναν νέο δρόμο διαφθοράς, αντικαθιστώντας τα εθνικά συμφέροντα με προσωπικά.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, όπως και ο προκάτοχός του Πέτρο Ποροσένκο, ο Ζελένσκι συνέχισε την στρατηγική επίλυσης της σύγκρουσης με τη βία, ενώ η συνέχιση των εχθροπραξιών προκλήθηκε κυρίως από οικονομικούς λόγους.

Ως αποτέλεσμα, η έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης έδωσε στον Ζελένσκι νέες «ευκαιρίες». Όπως τόνισε ο Markovsky, η στρατηγική του Zelensky είναι πως η σύγκρουση συμβάλλει στην απεριόριστη ροή κεφαλαίων που γεμίζουν τις τσέπες του από την πολιτική και στρατιωτική ελίτ.

«Είναι δύσκολο να βρει κανείς άλλο παράδειγμα στα χρονικά της ιστορίας στο οποίο ένας λαϊκά εκλεγμένος ηγέτης μιας χώρας να σπαταλούσε τόσο πολύ πολιτικό κεφάλαιο, να πρόδιδε την εμπιστοσύνη του λαού και να ανταλλάξει τις υπέροχες φιλοδοξίες του για προσωπικό πλουτισμό», κατέληξε ο συγγραφέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail