Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών στρέφεται έντονα κατά της μετανάστευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ARD

/pixabay / benjaminkerb
Freepen.gr - Νέα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι το ρεύμα στρέφεται ενάντια στη φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, με τα δύο τρίτα των Γερμανών να δηλώνουν πως θέλουν να δέχονται λιγότερους πρόσφυγες. Σε αυτό που είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα για την κυβέρνηση της Γερμανίας είναι ότι μια μεγάλη πλειοψηφία λέει πως η μετανάστευση φέρνει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του κρατικού ARD-DeutschlandTrend, το 64% των Γερμανών πως θέλει η χώρα να δέχεται λιγότερους μετανάστες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ίδιος αριθμός, 64 τοις εκατό, λέει πως η Γερμανία αντιμετωπίζει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη μετανάστευση.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι ο σκεπτικισμός για τη μετανάστευση αυξάνεται σε όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των αριστερών, καθώς τα σχολικά πρότυπα καταρρέουν, οι χρόνοι αναμονής για γιατρούς αυξάνονται , η στεγαστική κρίση επιταχύνεται και η εγκληματικότητα πολλαπλασιάζεται, όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μαζική μετανάστευση.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι το 73 τοις εκατό λέει πως η διανομή και η στέγαση των μεταναστών στη Γερμανία γίνεται μάλλον κακώς ή πολύ κακώς, ενώ μόνο το 19 τοις εκατό πιστεύει ότι λειτουργεί πολύ καλά ή αρκετά καλά, κάτι που είναι μια ουσιαστική αλλαγή από το 2018 όταν το 43 τοις εκατό πίστευε πως στέγαση και διανομή λειτούργησαν καλά. Επιπλέον, το 78 τοις εκατό πιστεύει ότι η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και την αγορά εργασίας είναι είτε πολύ φτωχή είτε μάλλον φτωχή.

Στον τομέα των απελάσεων, με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση αγωνίζεται εδώ και χρόνια, το 80 τοις εκατό των Γερμανών λέει ότι η απέλαση των απορριφθέντων προσφύγων γίνεται μάλλον κακώς ή πολύ κακώς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail