Σε μια ιστορική συμφωνία η Γερμανία αγοράζει το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Arrow 3 για 4 δις ευρώ

Freepen.gr - Μνημόνιο κατανόησης για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Arrow 3 στη Γερμανία υπεγράφη την Πέμπτη στο Βερολίνο, με τους υπουργούς Άμυνας και των δύο χωρών να χαρακτηρίζουν τη συμφωνία ως ιστορική, αναφέρει η mandiner.hu.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε μετά την τελετή υπογραφής πως η χώρα του δεν μπορεί να περιμένει την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού συστήματος και ότι «πρέπει να ληφθεί μέριμνα τώρα» για την αεράμυνα.

Το Arrow 3 είναι ένα εξωατμοσφαιρικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας ικανό να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη φάση της τροχιάς της διαστημικής πτήσης, αλλά το βεληνεκές του έως και 2.400 χιλιομέτρων το καθιστά επίσης ικανό να καταρρίπτει δορυφόρους.

Αναπτύχθηκε από κοινού από την Israel Aerospace Industries (IAI) και την Boeing και αναφέρεται πως έχει ποσοστό αναχαίτισης 99%.

Ωστόσο, το Arrow 3 δεν προστατεύει μόνο τη Γερμανία, καθώς αναπτύσσεται ως μέρος της λεγόμενης Πρωτοβουλίας European Sky Shield Initiative (ESSI), η οποία εξυπηρετεί επίσης τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η ημερομηνία υπογραφής της επιστολής προθέσεων για την προμήθεια είναι «ιστορική χωρίς υπερβολή».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επανέλαβε παρόμοια συναισθήματα, λέγοντας ότι «με δύο απλές υπογραφές, γράψαμε ιστορία».

Πρόσθεσε πως η Γερμανία ανέκαθεν υπερασπιζόταν την ασφάλεια του Ισραήλ και οι Ισραηλινοί είναι περήφανοι που η χώρα τους μπορεί πλέον να βοηθήσει τη Γερμανία. 

Από την άλλη αναρωτιέται κανείς τι θα έλεγαν τα θύματα του Ολοκαυτώματος διαβάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail