Η Εσθονία θα αγοράσει πυραύλους ATACMS από τις ΗΠΑ μαζί με εκτοξευτές HIMARS

Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ
Freepen.gr - Η Εσθονία θα αγοράσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με εκτοξευτές HIMARS MLRS, ανέφερε την Κυριακή ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ERR.

"Μαζί με τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MLRS), η Εσθονία θα αγοράσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Εσθονία υπέγραψε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά εκτοξευτών HIMARS, πυραύλων και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού το Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Τώρα έγινε γνωστό ότι τα πυρομαχικά θα περιλαμβάνουν επίσης πυραύλους ATACMS που μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων», ανέφερε η δήλωση.

Στα τέλη του 2022, η αμερικανική μονάδα HIMARS έφτασε στην Εσθονία και οι Εσθονοί έλαβαν την πρώτη τους εμπειρία χρησιμοποιώντας HIMARS κατά τη διάρκεια εαρινών ασκήσεων στις οποίες συμμετείχαν οι Αμερικανοί. Οι πύραυλοι ATACMS δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στην Εσθονία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail