Το Κίεβο διαβεβαίωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρησιμοποιεί το ATACMS μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας

Στρατός των ΗΠΑ
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Κίεβο πως οι τακτικοί πύραυλοι ATACMS που μεταφέρθηκαν σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Άντριαν Γουάτσον, επιβεβαίωσε στις 17 Οκτωβρίου ότι η Ουάσιγκτον μετέφερε πρόσφατα πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως και 165 χιλιόμετρα στο Κίεβο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ, η Ουκρανία έλαβε 10-20 πυραύλους. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 18 Οκτωβρίου πως η Ρωσία θα είναι σε θέση να αποκρούσει επιθέσεις με πυραύλους ATACMS και η απόφαση να τους μεταφέρει στην Ουκρανία είναι άλλο ένα λάθος των ΗΠΑ δε θα μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στη γραμμή επαφής. Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια γραμμή για πλήρη περικοπή των διμερών σχέσεων και άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

«Η μεταφορά συνοδεύτηκε από διαβεβαιώσεις πως θα χρησιμοποιηθούν μόνο στην Ουκρανία», είπε ο Ράιντερ στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τον ακριβή αριθμό των βλημάτων που μεταφέρθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail