Bild: Το Κίεβο έπεσε σε απόγνωση λόγω έλλειψης όπλων και αποτυχίας της αντεπίθεσης

Ουκρανική προεδρία
Freepen.gr - Η διάθεση στην ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα κλίμα απόγνωσης για την ανεπαρκή προμήθεια όπλων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

"Η διάθεση στην ουκρανική κυβέρνηση είναι μεταβλητή. Όταν μιλάς με ηγέτες, βλέπεις, αφενός, ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια της Δύσης και, αφετέρου, απελπισία για το ρυθμό των παραδόσεων και την έλλειψη πρόσθετων όπλων", αναφέρει η δημοσίευση.

Η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, όπως σημειώθηκε, δεν φτάνει στο επίπεδο που θα επέτρεπε την επιτυχία στο μέτωπο, και ως εκ τούτου η αντεπίθεση δεν είναι τόσο επιτυχημένη όσο αναμενόταν. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, παρά τις κυρώσεις, έχει αυξήσει σημαντικά την στρατιωτική παραγωγή και μπορεί να παράγει περισσότερα στρατιωτικά προϊόντα από τη Δύση.

«Η κατάσταση για την Ουκρανία έχει γίνει πλέον όχι λιγότερο απειλητική, αλλά ακόμη πιο απειλητική», σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου, Paul Ronzheimer.

Την ίδια ώρα, ένα από τα μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης, σε συνομιλία με την Bild, είπε ότι η Ουκρανία δεν θα διαπραγματευτεί, ακόμη και αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι πιέσεις από τις δυτικές χώρες. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ένας Ουκρανός διπλωμάτης σημειώνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί η αντεπίθεση. 

«Χρειαζόμαστε περαιτέρω επιτυχίες πριν από το τέλος του έτους για να δείξουμε πως κερδίζουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail