Το Ισραήλ ψάχνει τρόπο να βγει από τη Γάζα ενώ ακόμη δεν έχει μπει!

pixabay / neufal54
Από καταβολής κόσμου η Μέση Ανατολή, εκεί όπου βρισκόταν ο Παράδεισος επί της Γης πριν την πτώση του ανθρώπου, αποτελεί το θέατρο των παγκόσμιων εξελίξεων. Μετρήστε πόσες αυτοκρατορίες και έθνη πέρασαν από εκεί. Η Γη της Επαγγελίας θα καταπατηθεί από τα έθνη και θα ο περιούσιος λαός της Παλαιάς Διαθήκης θα ξαναμαζευτεί σε αυτή κατά τα έσχατα χρόνια. Εκεί όπου οι Χριστιανοί παρατηρούν με αγωνία τις εξελίξεις έχοντας το ένα μάτι στραμμένο στο τέμενος του Ομάρ, που όσο βρίσκεται στη θέση του, μπορούν ακόμη να κοιμούνται -σχετικά- ήσυχοι.

Του Στρατή Μαζίδη

Και πλέον φτάνουμε στο σήμερα. Η Χαμάς έχει πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου καταδρομική ενέργεια σε ισραηλινό έδαφος σκοτώνοντας εκατοντάδες, διαπράττοντας φρικαλεότητες και αρπάζοντας ομήρους. Η παγκόσμια κοινή γνώμη λαμβάνει αρχικά το μέρος του Ισραήλ.

Ωστόσο για κάποιους λόγους και όσο περνά ο χρόνος με τη Γάζα να γαζώνεται ή ακόμη καλύτερα να ισοπεδώνεται, η συμπάθεια αλλάζει πλευρά και περνά στους Παλαιστίνιους, που κι αυτοί έχουν τη δική τους ιστορική αλήθεια στην περιοχή.

Η ισοπέδωση του νοσοκομείου και του αρχαίου χριστιανικού ναού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μεταστροφή της κοινής γνώμης, που δε θεωρεί παράλογο να έχει κι ο Παλαιστίνιος μια πατρίδα, ένα σημείο αναφοράς.

Οι Ισραηλινοί βρίσκονται βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη φάση. Εδώ και μέρες ετοιμάζουν μια εισβολή που όλο αναβάλλεται. Λογικό διότι το Ισραήλ ήδη ψάχνει τρόπο να βγει από τη Γάζα ενώ ακόμη δεν έχει μπει! Ξέρει ότι η Χαμάς το περιμένει. Αυτοί που σχεδίασαν την επιχείρηση και έδωσαν εντολή σε εξτρεμιστές να αποκεφαλίσουν μωρά και να ξεκληρίσουν οικογένειες με τα χασαπομάχαιρα, ήξεραν πως θα προκαλέσουν οργή και αίσθημα ανάγκης ανταπόδοσης. 

Άρα; Περιμένει το Ισραήλ και μάλιστα στο γήπεδό της με τα χασαπομάχαιρα ανά χείρας! Το περιμένει στα τούνελ, στις στοές, στις κρυψώνες και πίσω/πάνω/κάτω/δίπλα από τις ανθρώπινες ασπίδες του απλού κόσμου που είτε Παλαιστίνιος, είτε Ισραηλινός, είτε Ουκρανός, πληρώνει το λογαριασμό. Στο Τελ Αβίβ γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να βγει όπως θα μπει, πέρα από το ενδεχόμενο η εισβολή να φέρει την εμπλοκή της Χεζμπολάχ, από την οποία υπάρχει πικρή εμπειρία στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι εικόνες θα είναι σκληρές. Αλίμονο σε όποιον πέσει στα χέρια της Χαμάς. Εδώ δεν έχει χειροπέδες, φυλάκιση και ανταλλαγή αιχμαλώτων. Πολλοί θα κοπούν όπως το κρέας σε κομμάτια για το μαγείρεμα. Οι στιγμές θα είναι δραματικές.

Την ίδια στιγμή στο Ισραήλ βλέπουν ότι η Χαμάς πολεμά με δυτικό εξοπλισμό που για αλλού ξεκίνησε και στην Παλαιστίνη / Ιουδαία κατέληξε. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη επιθυμεί δίκαιη διπλωματική λύση, αυτή όμως δεν ευνοεί το Ισραήλ. Ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημεία του οικονομικού λογαριασμού που θα πληρώσουμε και δεν αντέχουμε.

Και τελικά; Ήξεραν ή δεν ήξεραν ότι κάτι ετοιμάζεται; Η περιβόητη Μοσάντ, αυτή που άρπαξε τον Αιχμαν μέσα από ένα μεταπολεμικό φιλοναζιστικό καταφύγιο με τόσο περίτεχνο τρόπο, δεν πήρε μυρωδιά; Μα οι Αιγύπτιοι είχαν προειδοποιήσει... Καμιά φορά οι μυστικές υπηρεσίες παίζουν και τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια. Ή ενίοτε αφήνεις κάτι να συμβεί, ώστε να έχεις πάτημα για να αντιδράσεις και να επιφέρεις ακόμη ένα πλήγμα σε αυτόν που θες να εξαφανίσεις, ειδικά αν αυτό που περιμένεις ή έχεις τις πληροφορίες πως θα συμβεί, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι πραγματοποίησε η Χαμάς. Ασθενή βροχή προέβλεπες, πολύωρη ισχυρή καταιγίδα με κεραυνούς σε βρήκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail