Παράδειγμα προς...αποφυγή πια η Σουηδία, μόνο το Μεξικό την ξεπερνά ως μη εμπόλεμη χώρα με τους περισσότερους βομβαρδισμούς

pixabay / Bru-nO
Freepen.gr -
Η Σουηδία είναι δεύτερη μόνο μετά το Μεξικό ως η κορυφαία χώρα στον κόσμο που δε βρίσκεται σε πόλεμο αυτή τη στιγμή που έχει βιώσει τους περισσότερους βομβαρδισμούς στην επικράτειά της, σύμφωνα με κορυφαίο ποινικολόγο.

Ο Ardavan Khoshnood, προσκεκλημένος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Malmö και ανώτερος συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Lund, προειδοποίησε ότι η σκανδιναβική χώρα έχει γίνει η πρωτεύουσα των βομβαρδισμών της Ευρώπης.

«Η Σουηδία ξεχωρίζει εντελώς», είπε στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.

«Όταν οι συνάδελφοί μου στη Στοκχόλμη το είδαν αυτό, παρατήρησαν πως το Μεξικό είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δε βρίσκεται σε πόλεμο που έχει περισσότερες εκρήξεις από τη Σουηδία», πρόσθεσε.

Η Σουηδία έχει κατακλυστεί από ένα κύμα πολέμου εγκληματικών συμμοριών σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα και οι αρχές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη μάχη για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης.

Είναι μια μάχη που αυτήν την στιγμή χάνουν συνολικά, με 130 βομβαρδισμούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος, μόλις τρεις λιγότερο από το προηγούμενο έτος ρεκόρ.

«Με τρεις μήνες να απομένουν για το έτος, ο αριθμός των εκρήξεων είναι ήδη στο ίδιο επίπεδο με το έτος ρεκόρ του 2019, όταν σημειώθηκαν 133 εκρήξεις. Συγκρίσιμες χώρες στη γειτονιά μας δεν υπάρχουν», είπε ο Khoshnood.

Προειδοποίησε πως οι υπεύθυνοι για τις εκρήξεις γίνονται πιο εξελιγμένοι στην προσέγγισή τους.

«Έχουμε κινηθεί προς πιο ισχυρές εκρηκτικές γομώσεις. Αρχικά, επρόκειτο για ρίψη χειροβομβίδων, τώρα βλέπουμε ότι έχουν προχωρήσει σε εκρηκτικά και πιο εξελιγμένες εκρήξεις», εξήγησε ο κορυφαίος ποινικολόγος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail