«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση!» — Η Σλοβακία σταματά την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Foto N – Τοmáš Βenedikοvič
Freepen.gr -
Η Σλοβακία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που ανακοίνωσε ότι δε θα στέλνει πλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο.

Μιλώντας στη σλοβακική κοινοβουλευτική επιτροπή για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις εν όψει της αναχώρησης για τη διήμερη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Φίκο αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της συνεχιζόμενης στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει οδηγήσει σε λύση στη σύγκρουση στη γειτονική χώρα.

«Μετά από ένα χρόνο εξοπλισμού και αλληλοεξόντωσης, οι Ρώσοι έχουν μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη από την Ουκρανία. Εξηγήστε μου λοιπόν τι θα γίνει σε ένα χρόνο. Εξάλλου, βλέπουμε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση», είπε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Denník N.

Ο νικητής των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών της Σλοβακίας που διεξήχθησαν στα τέλη του περασμένου μήνα είπε στους συναδέλφους του βουλευτές ότι ο σλοβακικός στρατός πρέπει να αρχίσει να δίνει προτεραιότητα στο δικό του απόθεμα όπλων, απηχώντας το συναίσθημα που εξέφρασε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki τον περασμένο μήνα.

Προειδοποίησε επίσης τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η Σλοβακία δεν θα εγκρίνει σχέδια για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς πλήρη ανάλυση των συνεπειών τέτοιων μέτρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail