Αριθμός ρεκόρ πυραύλων που τοποθετήθηκαν σε ιρανικό αντιτορπιλικό

Freepen.gr - Ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού αντιναύαρχος Shahram Irani δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim ότι το αντιτορπιλικό Sabalan είναι οπλισμένο με 12 αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ.

Ο στρατηγός σημείωσε πως η αναβαθμισμένη έκδοση του στρατιωτικού σκάφους θα παρουσιαστεί σύντομα.

Με βάρος 1.500 τόνων, το Sabalan ήταν προηγουμένως εξοπλισμένο με μόνο τέσσερις πυραύλους κρουζ «Qader» και «Qadir».

Το αντιτορπιλικό, το οποίο έχει λάβει μέχρι στιγμής μέρος σε 13 αποστολές στο εξωτερικό ως μέρος του στόλου του ιρανικού ναυτικού, είναι ένα πολεμικό πλοίο κλάσης Alvand που είχε αγοραστεί με το όνομα «Rostam» από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τη νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης.

Τον Ιούλιο, το ιρανικό ναυτικό παρέλαβε έναν νέο στρατηγικό πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας, που πήρε το όνομά του από τον Abu Mahdi al-Muhandis.

Με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, ο εγχώριος ναυτικός πύραυλος κρουζ θα επέκτεινε τη ζώνη κάλυψης της ναυτικής άμυνας του Ιράν αρκετές φορές και θα επέτρεπε στις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού να διευρύνουν την επιχειρησιακή τους εμβέλεια.

Γνωστός ως ο πρώτος ναυτικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς του οποίου τα συστήματα ορισμού τροχιάς και ελέγχου είναι εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη, ο πύραυλος μπορεί να πετάξει σε χαμηλά υψόμετρα με ελιγμούς αποφυγής ραντάρ και να αλλάξει την πορεία και το ύψος του στον αέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail