Το Κίεβο εξαπολύει περισσότερες τυφλές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση

Freepen.gr - Η «θερινή επίθεση» του καθεστώτος του Κιέβου εισήλθε ήπια στον Οκτώβριο υπό τη μόνιμη κάλυψη των ισχυρισμών των συστημικών μέσων για τις «μεγάλες επιτυχίες» του εναντίον των «υποχωρούντων ρωσικών δυνάμεων». Ωστόσο, οι δυνατοί τίτλοι δεν βοηθούν πραγματικά στο πεδίο της μάχης και το Κίεβο συνεχίζει να χτυπά το κεφάλι του ενάντια στην αμυντική γραμμή των Ρώσων στην περιοχή Zaporozhye και σε άλλα μέρη της πρώτης γραμμής. Αυτή η μικρή αποσύνδεση μεταξύ της προπαγάνδας και της πραγματικότητας προκαλεί μια τυφλή οργή στην ουκρανική ηγεσία που έχει μόνιμη ανάγκη κάποιας «οπτικής επιβεβαίωσης» των επιτυχιών της. Η κατάληψη μερικών «στρατηγικών» εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην γκρίζα ζώνη φάνηκε να μην είναι τόσο βολική για τους ξένους χορηγούς της ουκρανικής προέλασης, γράφει το southfront.press.

Έτσι, το Κίεβο αυξάνει τις προσπάθειες χτυπήματος για να πλήξει στόχους πίσω από την πρώτη γραμμή. Οι δυνάμεις του Κιέβου εκτόξευσαν περισσότερα από 70 διαφορετικά πυρομαχικά στο Μπέλγκοροντ τις τελευταίες 24 ώρες. Ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ σημείωσε ότι κάποια από τα πυρομαχικά έπεσαν από ένα drone στο Murom στην περιοχή Shebekinsky. Επίθεση με drone καμικάζι δέχτηκε και ένα τοπικό χωριό. Οι επιθέσεις δεν είχαν θύματα. Ωστόσο, μία από τις εγκαταστάσεις υποδομής επικοινωνιών υπέστη ζημιές. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο drones πάνω από το χωριό Novostroyevka-Vtoraya.

Την ίδια περίοδο, οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν συνολικά 35 βομβαρδιστικές επιθέσεις με στόχο το έδαφος της πόλης του Ντόνετσκ.

Η αύξηση των επιθέσεων ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια από Ουκρανούς καταδρομείς να προσγειωθούν στη χερσόνησο της Κριμαίας στις 4 Οκτωβρίου. Η απόπειρα συνοδεύτηκε από μια μαζική επίθεση με drone. Η ρωσική FSB δημοσίευσε το βίντεο της ανάκρισης ενός από τους δράστες που συνελήφθη ζωντανός. Υποστήριξε ότι η ουκρανική μονάδα, αποτελούμενη από 16 άτομα, αναχώρησε από την περιοχή της Οδησσού χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη, όπως βάρκες και σκούτερ νερού. Σύμφωνα με δημόσια στοιχεία, οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους κάτω από ρωσικά χτυπήματα κοντά στη ρωσική ακτή, ένας αιχμαλωτίστηκε και τουλάχιστον δύο κατάφεραν να διαφύγουν πίσω στην Ουκρανία. Το ενδιαφέρον είναι πως στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο σαμποτέρ είπε ότι στόχος της ομάδας ήταν να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο με φόντο την ουκρανική σημαία στο έδαφος της ρωσικής χερσονήσου.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται εν μέσω των συνεχιζόμενων θέσεων συγκρούσεων στην περιοχή Zaporozhye και γύρω από το Bakhmut. Οι μονάδες του Κιέβου συνεχίζουν ακόμη τις προσπάθειες διείσδυσης στις ρωσικές αμυντικές γραμμές εκεί. Ωστόσο, τώρα, οι επιθέσεις αφορούν κυρίως μεγάλο αριθμό μονάδων πεζικού, οι οποίες υποστηρίζονται από στρατιωτικό εξοπλισμό μόνο σε περίπτωση «δυνητικής επιτυχίας». Το Κίεβο προφανώς θεωρεί ότι οι απλοί πεζικάριοι είναι πολύ φθηνότεροι από τον φανταχτερό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail