Η ΕΕ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη στην πολιτική ακόμη και στην Ευρώπη - Μεντβέντεφ

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει τη γεωπολιτική της αυτονομία όχι μόνο στη διεθνή σκηνή αλλά ακόμη και στην Ευρώπη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ό,τι κι αν λένε οι Ευρωπαίοι ηγέτες, de facto η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ενεργεί ανεξάρτητα όχι μόνο στη διεθνή σκηνή αλλά ακόμη και στο ευρωπαϊκό έδαφος. Πρακτικά όλες οι χώρες της ΕΕ στέκονται όρθιες ενώπιον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας και έχουν αρχίσει να εκπληρώνουν υπάκουα εντολές υποστήριξης του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο. Και τώρα εκπληρώνουν οποιεσδήποτε εντολές», έγραψε στον λογαριασμό του στο VKontakte.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, τα όνειρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πυλώνα της παγκόσμιας τάξης έχουν εξαφανιστεί καθώς «έχει χάσει τη διεθνή της εξουσία ως μεσολαβήτριας σε οποιαδήποτε σύγκρουση».

Η ενεργειακή συνεργασία της Ευρώπης με τη Ρωσία έχει παγώσει εδώ και πολύ καιρό και τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ζει μια δύσκολη περίοδο, είπε ο Μεντβέντεφ.

"Η Ευρώπη έχει ραγίσει, αιματηρά και αναισθητοποιημένη, έχοντας αρνηθεί την ενεργειακή συνεργασία με τη χώρα μας. Έχει χαλάσει ή παγώσει για πολύ καιρό. Και η Αμερική τρίβει τα χέρια της καθώς πουλάει το LNG της στην Ευρώπη τρεις φορές πάνω από την τιμή" έγραψε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail