«Δε νιώθουμε πλέον ασφαλείς!» Οι κάτοικοι του Παρισιού φοβούνται το επόμενο κύμα μεταναστών που φθάνει από τη Λαμπεντούζα

pixabay / Pexels
Freepen.gr -
Εντείνεται η ανησυχία στη γαλλική πρωτεύουσα για το τελευταίο κύμα παράνομων μεταναστών που θα κατευθυνθούν από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα στη βόρεια Ευρώπη, με τους κατοίκους του Παρισιού να ανησυχούν για τη δική τους ασφάλεια.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν το θέμα της μετανάστευσης με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο CNews, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι το Παρίσι θα μπορούσε να δει μια εισροή νέων αφίξεων, με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να αποβιβάζονται στις ιταλικές ακτές τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δε νιώθουμε ασφαλείς», είπε στο κανάλι ένας κάτοικος του 18ου διαμερίσματος κοντά στο Jardins d'Éole, εξηγώντας πως αρκετοί νεοφερμένοι στη γειτονιά είχαν συμμετάσχει σε πολιτικές ταραχές και το οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών.

«Μαλώνουν και προκαλούν προβλήματα», πρόσθεσε μια άλλη κάτοικος που παραδέχτηκε ότι ένιωθε φοβισμένη και εκφοβισμένη από ομάδες ενήλικων ανδρών που περιπλανώνται στη γειτονιά της.

Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής που εκφράζουν την ανησυχία τους. Οι τοπικοί πολιτικοί εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για την υποβάθμιση που παρατηρήθηκε στους δρόμους του Παρισιού τον τελευταίο καιρό, με πολλούς νεοαφιχθέντες στη γαλλική πρωτεύουσα να μένουν άστεγοι και να ιδρύουν γκέτο λόγω του κορεσμού των κοινωνικών υπηρεσιών.

«Έχετε τακτικά συγκρούσεις, περιπτώσεις αλκοολισμού και τοξικομανίας στους δημόσιους δρόμους αυτών των γειτονιών και δυστυχώς, δίκτυα διακινητών κρακ που εκμεταλλεύονται την παρουσία αυτών των ανθρώπων», είπε ο Pierre Liscia, περιφερειακός σύμβουλος για το Île-de-France.

Άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι ζήτησαν να ληφθούν ισχυρά μέτρα για τη μετεγκατάσταση νεοφερμένων από τους δρόμους σε πιο ασφαλή καταλύματα σε μια προσπάθεια να καθαριστούν οι πληγείσες γειτονιές.

«Ζητώ ένα μεγάλο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα βορειοανατολικά του Παρισιού, για να φύγουν τους μετανάστες από τους δρόμους, είναι η αξιοπρέπεια που τους οφείλουμε και έτσι να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των οχλήσεων και της ταλαιπωρίας», είπε ο Παριζιάνος δημοτικός σύμβουλος Pierre-Yves Bournazel.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail