Ο Μεντβέντεφ προβλέπει «αιματηρές συνέπειες» της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Υekaterina Shtukina/PΟΟL/ΤΑSS
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι βέβαιος ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί και θα πυροδοτήσει μια «μηχανή αμοιβαίας βίας» για τα επόμενα χρόνια, γράφει το tass.com.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να αναβάλλει τη χερσαία του επιχείρηση στη Γάζα. Κυρίως υπό την πίεση των ΗΠΑ και από φόβο μήπως πυροδοτήσει οργή σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για αυταπάτες. Η επιχείρηση τελικά θα πραγματοποιηθεί και θα έχει τις πιο σοβαρές, αιματηρές συνέπειες. [Η αιμοδιψής Βιβλική φιγούρα του] Μολόχ απαιτεί πάντα ολοένα και πιο φρέσκα θύματα. Η μηχανή της αμοιβαίας βίας θα τεθεί τώρα σε κίνηση για τα επόμενα χρόνια», γράφει ο Μεντβέντεφ σε ένα σχόλιο στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ πιστεύει πως η Δύση έχει κουραστεί πολύ από το θέμα της Ουκρανίας και, ως εκ τούτου, έχει «στραφεί με ενθουσιασμό στην υποστήριξη του Ισραήλ». Επεσήμανε ότι ακόμη και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον (Ρεπουμπλικανός, Λουιζιάνα), χαρακτήρισε την υποστήριξη στο Τελ Αβίβ ως κορυφαία προτεραιότητά του.

«Ίσως, θα ήταν ακόμα καλύτερο να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία διευθέτησης στη Μέση Ανατολή και να προσπαθήσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε το ψήφισμα 242 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της 22ας Νοεμβρίου 1967; Ή ακόμη και το αρχικό σχέδιο διχοτόμησης για την Παλαιστίνη, που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο 29, 1947 από το ψήφισμα 181 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών;» ρώτησε ρητορικά ο Μεντβέντεφ. Αυτά τα έγγραφα απαιτούσαν την επίτευξη διευθέτησης στη Μέση Ανατολή μέσω της δημιουργίας δύο κρατών στην Παλαιστίνη: του εβραϊκού και του αραβικού.

Ο Μεντβέντεφ παρατήρησε πως οι ερωτήσεις του ήταν, «φυσικά, ρητορικές».

«Σε τελική ανάλυση, το να μοιράζεσαι και να βάλεις στην τσέπη όλα αυτά τα μετρητά που διατίθενται για τον πόλεμο κάποιου άλλου που διεξάγεται μακριά από τις αμερικανικές ακτές είναι μια πολύ πιο ελκυστική πρόταση. Και έτσι "Ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί"», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail