Είναι στα σκαριά μια Παλαιστινιακή Γενοκτονία

pixabay / badwanart0
Το Ισραήλ μιλάει σκληρά – «Το Ισραήλ ορκίζεται να κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν εάν η Χεζμπολάχ ενταχθεί στον πόλεμο με τη Χαμάς» (dailymail.co.uk). Αλλά μιλάει μόνο ο υπουργός Οικονομικών, όχι ο στρατιωτικός ή ο Νετανιάχου. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ισραηλινός στρατός είναι καλός στη δολοφονία παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων και στις μαζικές σφαγές αμάχων και στην καταστροφή κοινωνικής υποδομής όπως νοσοκομεία από ασφαλή απόσταση με βόμβες και πυραύλους. Αλλά η μαχητική ικανότητα του στρατού του Ισραήλ και η ικανότητά του να μη δέχεται απώλειες είναι υπό αμφισβήτηση. Στη συνάντησή του με τη Χεζμπολάχ πριν από μερικά χρόνια, ο ισραηλινός στρατός εκδιώχθηκε από το πεδίο.

Η ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα συνεχίζει να καθυστερεί. Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αρκετά σακάκια για τους στρατιώτες τους και η Αμερική πρέπει να δώσει στο Ισραήλ περισσότερα χρήματα για να μπορέσει να εισβάλει στη Γάζα. Το σταθερά φιλο-ισραηλινό καθεστώς Μπάιντεν εκφράζει την ανησυχία του πως το Ισραήλ δεν έχει εφαρμόσιμο σχέδιο για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα και αμφισβητεί εάν ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί να επιτύχει τον στόχο του να εξοντώσει την μαχητική ομάδα της Χαμάς. https://www.rt.com/news/585653-israel-gaza-invasion-plan/ Υπάρχει ανησυχία ότι από την στιγμή που ο ισραηλινός στρατός βρεθεί στη Γάζα η Χαμάς θα τον κρατήσει εκεί ενώ η Χεζμπολάχ θα κυριεύσει το υπόλοιπο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου απειλεί τώρα τη Χεζμπολάχ με πυρηνικά όπλα.

Η χρήση πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ θα άφηνε το Ισραήλ απομονωμένο στον κόσμο, κάτι που θα ήταν ήδη πραγματικότητα αν δεν υπήρχε το αμερικανικό κράτος-μαριονέτα του Ισραήλ.

Οι αμφιβολίες για την επιτυχία του Ισραήλ είναι γιατί δεν υπήρξε ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα. Ένα πιθανό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι η καταστροφή του Ισραήλ, με αποτέλεσμα την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, που θα μείωνε τα κέρδη του αμερικανικού στρατιωτικού συγκροτήματος / ασφάλειας και θα καθιστούσε τους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ άσχετους, ελάχιστα επιθυμητό αποτέλεσμα για το κατεστημένο των ΗΠΑ, και σίγουρα όχι ένα επιθυμητό αποτέλεσμα για το Ισραήλ.

Όπως έχει σήμερα, η επέμβαση της Χεζμπολάχ και η επέμβαση του Ιράν για την προστασία της Χεζμπολάχ εξαρτάται από την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, όχι από τον ανελέητο βομβαρδισμό του άμαχου πληθυσμού από το Ισραήλ και την ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών.

Με βάση τις διαθέσιμες τρέχουσες πληροφορίες, φαίνεται ότι το Ισραήλ έχει διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο, το οποίο είναι να βομβαρδίσει την πόλη της Γάζας στη βόρεια Γάζα σε ερείπια, σκοτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιστίνιους και οδηγώντας τους υπόλοιπους στην Αίγυπτο όπου η «ηθική Δύση και η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή» θα τους αφήσει να πεθάνουν στην έρημο του Σινά.

Όπως είπε ο Norman Finkelstein στον Chris Hedges, κανείς στη Δύση δεν θα κάνει τίποτα για την Παλαιστινιακή Γενοκτονία. Και προφανώς ούτε η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα κάνουν αν το Ισραήλ δεν εισβάλει στη Γάζα. https://www.paulcraigroberts.org/2023/10/22/israels-culture-of-deceit/

Έτσι, το Ισραήλ και η «ηθική Δύση» το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail