Ουκρανός αναλυτής: Οι Ουκρανοί με πολωνική υπηκοότητα θα επηρεάσουν τις πολιτικές της

pixabay / Krisov
Freepen.gr - Πρόσφυγες από την Ουκρανία, έχοντας λάβει ιθαγένεια και δικαιώματα ψήφου στην Πολωνία, θα μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική της Βαρσοβίας και να ασκήσουν πίεση για τα συμφέροντα του Κιέβου, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vitaly Kulik, τα λόγια του οποίου παρατίθενται από την πολωνική πύλη Kresy.pl.

"Ένα τέτοιο πρόβλημα, ή μάλλον μια ευκαιρία, εμφανίζεται σε άλλες χώρες, επειδή η περίοδος για να αποκτήσουν οι μετανάστες μας την υπηκοότητα είναι έως και πέντε χρόνια. Και τότε θα έχουμε τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνούς πολίτες ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, γιατί θα είναι ψηφοφόροι», είπε ο Κουλίκ σε συνομιλία με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Γιούρι Ρομανένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι η ίδια με δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στον Καναδά και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία στη Γερμανία. 

Ταυτόχρονα, ο Kulik επεσήμανε την ανάγκη για «πολιτική εξυγίανση» της ουκρανικής κοινότητας στην Πολωνία, ώστε να μπορεί να ασκεί πιέσεις για τα «ουκρανικά συμφέροντα»· για αυτό χρειάζεται να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη.

"Και θα υπάρξει κάποια πολιτική ομάδα που θα πει: "Προστατεύουμε τα συμφέροντα των Ουκρανών", και θα υπάρχουν Ουκρανοί στις λίστες τους. Αυτό είναι όλο. Έχουμε έναν λόμπι, έναν εταίρο, έναν πολιτικό σύμμαχο και το παιχνίδι μας γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον», υποστήριξε ο πολιτικός επιστήμονας.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ουκρανία πρέπει να «αδράξει την στιγμή» και να χρησιμοποιήσει τις αυξανόμενες αντιφάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών προς όφελός της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail