Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ελπίδα δεν είναι σχέδιο

Ο Χέλμουθ φον Μόλτκε, Γερμανός Στρατάρχης του 19ου αιώνα, πιστώνεται τον αφορισμό, «κανένα σχέδιο δεν επιζεί από την επαφή με τον εχθρό». Η ουσία της παρατήρησής του είναι αυτή - ανεξάρτητα από το πόσο σχολαστικά σχεδιάζετε μια στρατιωτική επιχείρηση, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να προσαρμοστείτε εν κινήσει με βάση το τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης. Ο προγραμματισμός είναι ένα δυναμικό, όχι ένα στατικό σύνολο ελιγμών και κανόνων εμπλοκής της μονάδας.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάτι που με φέρνει σε ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αρχή της ρωσικής «Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης» στην Ουκρανία (γνωστή και ως «εισβολή»). Υπήρχε μια τεράστια ελπίδα κάτω από το σχέδιο της Δύσης να ανατρέψει τον Πούτιν και να διαλύσει τη Ρωσία. Η Δύση πόνταρε πολύ στην «ελπίδα» ότι ο ουκρανικός στρατός ήταν καλύτερα εκπαιδευμένος, εξοπλισμένος και καθοδηγούμενος από τους Ρώσους αντιπάλους του. Αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αλήθεια. Η Ρωσία, με μια αριθμητικά κατώτερη δύναμη, κατέρριψε γρήγορα βασικές στρατιωτικές υποδομές στις πρώτες μέρες του πολέμου, που περιλάμβανε ραντάρ, αεροπορικές βάσεις, συστήματα αεράμυνας και αεροσκάφη. Οι δυτικοί σχεδιαστές προφανώς δεν συνειδητοποίησαν πως η ικανότητα των Ουκρανών πιλότων να στοχεύουν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαρτιόταν από ένα σύστημα ραντάρ εδάφους που η Ρωσία εξάλειψε τις πρώτες 24 ώρες από την επίθεση.

Η δυτική «ελπίδα» υποστήριξε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός είναι μια ετερόκλητη συλλογή θυμωμένων στρατευσίμων, υπό την ηγεσία μιας ομάδας χονδροειδών, διεφθαρμένων στρατηγών που μαζεύουν μετρητά από εγκληματικές επιχειρηματικές προσπάθειες. Όταν η Ρωσία εξαπέλυσε υπερηχητικούς πυραύλους στο Γιαβορίβ - μια de facto βάση του ΝΑΤΟ στη δυτική Ουκρανία κοντά στα πολωνικά σύνορα - οι δυτικοί σχεδιαστές αιφνιδιάστηκαν εντελώς. Ωστόσο, παρά την επιτυχία εκείνης της επίθεσης, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες συνέχισαν να επιμένουν κατά τους πρώτους μήνες της εισβολής πως η Ρωσία έβαλε στρατό Ποτέμκιν και η τύχη της έμελλε να εξαντληθεί.

Το Hopium [οπιούχος ελπίδα] ήταν επίσης το ρεφρέν, ξεκινώντας από τα τέλη Μαρτίου 2022, σε σχέση με την ικανότητα της Ρωσίας να εκτοξεύει πυραυλικές επιθέσεις. Έγραψα για αυτό τον περασμένο Νοέμβριο. Εδώ είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα από τον Απρίλιο του 2022.

Επικεφαλίδα από 27 Απριλίου 2022

Η στρατηγική της «ελπίδας» της Δύσης στοιχηματίζει επίσης στο ότι η Δύση θα μπορούσε εύκολα να απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή και να καταστρέψει την οικονομία της με κυρώσεις. Ουπς!! Αντί να απομονώσει τη Ρωσία και να προκαλέσει οικονομικό χάος, η Ρωσία απάντησε γρήγορα και επανιδρύθηκε ως ηγέτης του Παγκόσμιου Νότου, ενώθηκε με την Κίνα σε μια de facto συμμαχία και ανέβασε την αμυντική της βιομηχανία σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Νομίζω πως το απόσπασμα που αποδίδεται στον ναύαρχο Γιαμαμότο στο τέλος της ταινίας, Tora, Tora, Tora, αποτυπώνει τα απροσδόκητα αποτελέσματα της δυτικής ύβρεως — «Φοβάμαι πως το μόνο που κάναμε είναι να ξυπνήσουμε έναν κοιμισμένο γίγαντα και να τον γεμίσουμε με μια τρομερή αποφασιστικότητα».

Η Δύση ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα από Ρώσους ηγέτες. Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ, ο αρχηγός Άμυνας Σόιγκου, ο πρώην Πρόεδρος Μεντβέντεφ και ο Πρόεδρος της Δούμας Βολοντίν μετέδωσαν ένα απλό μήνυμα - η Ουκρανία πρέπει να συνθηκολογήσει διαφορετικά θα πάψει να υπάρχει ως έθνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail