Βούτσιτς: Η άρνηση επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενίσχυσε τη διεθνή φήμη της Σερβίας

ΑΡ Photo/Darkο Vοjinοvic
Freepen.gr - Η Σερβία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για περίπου δύο χρόνια, γεγονός που ενίσχυσε τη διεθνή της φήμη ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο TV Prva.

«Μην ξεχνάτε - είμαστε η μόνη χώρα σε όλη την Ευρώπη που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας εδώ και δύο χρόνια. Αν και αυτό φαινόταν αδύνατο, φαινόταν ότι θα διαρκούσε ένα μήνα και αν και όλοι (πολιτικοί αντίπαλοι) στη Σερβία έχουν πλέον αλλάξει και άρχισαν να λένε ότι οι κυρώσεις έπρεπε να είχαν επιβληθεί εδώ και πολύ καιρό, με επέκριναν στην τελευταία εκστρατεία πως δεν ήμουν αρκετά αποφασιστικός και ξεκάθαρος, δούλευα μόνο για να προστατεύσω τη χώρα και να ακολουθήσει μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Οι σερβικές αρχές έχουν επανειλημμένα επισημάνει την αυξανόμενη εξωτερική πολιτική πίεση από τη Δύση λόγω της άσκησης ανεξάρτητης πολιτικής στο θέμα των κυρώσεων.

«Δεν έχουν φέρει ακόμα την κατάσταση στα όρια για αυτό το θέμα, όταν συμβεί αυτό, δε θα το κρύψω και θα το πω στον κόσμο. Αλλά η Σερβία ενίσχυσε έτσι τη φήμη της ως μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα που ακολουθεί τη δική της πολιτική», τόνισε ο Σέρβος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail