Το Κίεβο επιχειρεί νέα αντεπίθεση στο Ζαπορόζιε

Freepen.gr - Σε μια εποχή που η αντεπίθεση του Κιέβου αναγνωρίζεται γενικά ως αποτυχημένη, ο ουκρανικός στρατός δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να διασπάσει τη ρωσική άμυνα στα νότια μέτωπα. Τον περασμένο μήνα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε μικρές ομάδες σε μηχανές κοπής κρέατος, οι οποίες οδήγησαν σε αυξανόμενες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά χωρίς κέρδη στο πεδίο της μάχης. Τέτοιες ανησυχητικές επιθέσεις χρειάζονταν για να αποσπάσουν την προσοχή του ρωσικού στρατού και να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας ανασυγκρότηση δυνάμεων στην περιοχή Zaporozhye, αναφέρει το southfront.press.

Προφανώς, οι περιστροφές της Ουκρανίας έχουν ολοκληρωθεί και έχουν ξαναρχίσει τις προσπάθειες για επιθετικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ξεκινώντας από τις 15 Οκτωβρίου, το ουκρανικό πεζικό με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς επανέλαβε μεγάλες επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις κατά μήκος των γραμμών του μετώπου Rabodino — Verbovoye και Kopani — Nesteryanka νότια του Orekhov. Η κλίμακα των ουκρανικών επιχειρήσεων είναι συγκρίσιμη με εκείνες των πρώτων ημερών της αντεπίθεσης του Κιέβου στις αρχές Ιουνίου.

Οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στις 16 Οκτωβρίου. Ο στόχος ήταν να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ρωσικών αντεπιθέσεων βορειοδυτικά του Verbovoye. Το πρωί, το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε εντατικά τις εμπρός θέσεις του Ρωσικού Στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυρομαχικά διασποράς, πυροβόλησαν με MLRS και πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές.

Μετά από προετοιμασίες πυροβολικού και την καταστροφή ορισμένων ρωσικών οχυρών, οι ομάδες επίθεσης της 82ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης εξαπέλυσαν επίθεση. Έως και έξι ομάδες εταιρειών αλεξιπτωτιστών αναπτύχθηκαν στην επιχείρηση υπό την κάλυψη δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού Marder και τανκς Leopard. Σχεδόν όλες οι ουκρανικές ομάδες επίθεσης απωθήθηκαν. Έχοντας χάσει αρκετές δεκάδες στρατιώτες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν μόνο μερικά οχυρά που καταστράφηκαν από το δικό τους πυροβολικό, τα οποία είχε εγκαταλείψει ο ρωσικός στρατός.

Τη νύχτα, η κατάσταση στην κατεύθυνση Zaporozhye παρέμεινε τεταμένη. Μικρές ουκρανικές ομάδες με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα πλησίασαν τις ρωσικές θέσεις και ως αποτέλεσμα ξέσπασαν μάχες με πυροβολισμούς. Το ρωσικό πυροβολικό συνέχισε τους μαζικούς βομβαρδισμούς κατά των ουκρανικών δυνάμεων που πλησίαζαν, ενώ το πεζικό απέκρουσε όλες τις επιθέσεις.

Η ουκρανική διοίκηση ανέπτυξε πεζικό και εξοπλισμό διαφόρων μονάδων κοντά στο Verbovoye, συμπεριλαμβανομένης της 71ης Ταξιαρχίας, της 118ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, της 82ης ξεχωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης και μέρος του 10ου Σώματος Στρατού που ρίχτηκαν στις μάχες.

Παρά την απότομη ένταση των μαχών, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλάβει νέες θέσεις και να προχωρήσει νότια του Orekhov.

Ωστόσο, οι ουκρανικές επιθέσεις στην πρώτη γραμμή συνεχίζονται. Υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη τάγμα στην εφεδρεία του ουκρανικού στρατού, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε άλλη επίθεση. Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός περίμενε ένα άλλο κύμα επιθετικών επιχειρήσεων και προετοιμάστηκε καλά για να πολεμήσει τον εχθρό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail