Αφού το Ισραήλ στέλνει στρατεύματα στη Γάζα, δείτε τη Χεζμπολάχ, το Ιράν, τη Συρία και τις ΗΠΑ να εμπλέκονται στο μεγάλο πόλεμο της Μέσης Ανατολής

Η «κλιμάκωση» είναι μια λέξη που θα χρησιμοποιείται πολύ τις επόμενες μέρες. Μόλις το Ισραήλ στείλει στρατεύματα στη Γάζα, θα πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων που κανείς δε θα μπορέσει να ελέγξει. Αλλά δεν υπάρχει πλέον γυρισμός. Όταν η Χαμάς αποφάσισε να βιάσει γυναίκες, να αποκεφαλίσει παιδιά και να απαγάγει ηλικιωμένους, κατέστησε αδύνατη οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Το Ισραήλ πρέπει να πάει στη Γάζα. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και καθώς γράφω αυτό το άρθρο, γινόμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης επιστράτευσης των ισραηλινών στρατευμάτων που έχουμε δει από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ:

Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται σε διαδικασία επιστράτευσης καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 300.000 στρατιώτες έχουν κληθεί, η μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη επιστράτευση στην ιστορία του Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Αντισυνταγματάρχη Τζόναθαν Κόνρικους. Όσοι βρίσκονται στο νότο ετοιμάζονται ενόψει της επικείμενης επιχείρησης στη Γάζα και υπερασπίζονται τα σύνορα. Τζιπ, τανκς και άλλα μεγάλα στρατιωτικά οχήματα έχουν θεαθεί επίσης να κατευθύνονται προς τα νότια

Κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο, η IDF έχει αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων εφέδρων και τακτικών μονάδων, είπε ο Conricus. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και τανκς.

Μόλις εισέλθουν τα ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα, θα έχει ξεκινήσει ο Μεγάλος Πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και τώρα, τα ισραηλινά αεροσκάφη «καμώνουν ολόκληρες περιοχές» μέσα στη Γάζα, προετοιμάζοντας την επερχόμενη εισβολή:

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη Γάζα την Τρίτη, κατεδαφίζοντας ολόκληρες συνοικίες και γεμίζοντας νεκροτομεία με νεκρούς Παλαιστίνιους, καθώς το Ισραήλ έπαιρνε εκδίκηση για τις επιθέσεις της Χαμάς που προκάλεσαν μερικές από τις χειρότερες αιματοχυσίες των 75 ετών συγκρούσεων.

Πέρα από το τείχος που περικλείει τον παράκτιο θύλακα, Ισραηλινοί στρατιώτες περισυνέλεξαν τους τελευταίους νεκρούς του Ισραήλ τέσσερις ημέρες αφότου ένοπλοι της Χαμάς επιτέθηκαν με μανία στις πόλεις, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση παλαιστίνιων μαχητών στην ιστορία του Ισραήλ.

Στο παρελθόν, το Ισραήλ προσπάθησε να χτυπήσει τη Χαμάς πολύ σκληρά για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις.

Αλλά τώρα η αποστολή είναι να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τη Χαμάς.

Σε αυτό το σημείο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτηρίζει αυτόν τον αγώνα ως μάχη μεταξύ του πολιτισμένου κόσμου και της βαρβαρότητας:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα, έναν πόλεμο που έχει χαρακτηρίσει ως πολιτισμική σύγκρουση.

«Και όπως οι δυνάμεις του πολιτισμού ενώθηκαν για να νικήσουν το ISIS, οι δυνάμεις του πολιτισμού πρέπει να υποστηρίξουν το Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου τη Δευτέρα. «Πολεμώντας τη Χαμάς, το Ισραήλ δεν πολεμά μόνο για τον λαό του. Αγωνίζεται για κάθε χώρα που στέκεται ενάντια στη βαρβαρότητα. Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και όταν το Ισραήλ νικήσει, κερδίζει ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος».

Δεν υπάρχει περίπτωση το Ισραήλ να «κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» χωρίς να μπει στη Γάζα.

Και αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση πως προετοιμάζεται για «μια επίγεια εκστρατεία στη Γάζα που θα διαρκέσει μήνες»:

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια πολύμηνη χερσαία εκστρατεία στη Γάζα, λέει ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος στους Times of Israel, λέγοντας ότι αυτό το μήνυμα έχει περάσει από την Ιερουσαλήμ στο Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος λέει πως το Ισραήλ έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις προσπάθειες του Καΐρου να μεσολαβήσει για οποιοδήποτε είδος αποκλιμάκωσης, δείχνοντας ότι θέλει να επιφέρει ένα νοκ-άουτ χτύπημα στη Χαμάς προτού διασκεδάσει την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός.


Όταν λοιπόν το Ισραήλ θα καταστρέφει συστηματικά τη Χαμάς, πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα η Χεζμπολάχ να καθίσει απλώς στο περιθώριο και να το παρακολουθήσει να συμβαίνει;

Με τίποτα.

Στην πραγματικότητα, ένας αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ «θα συμμετάσχει στη μάχη» εάν η Γάζα δεχτεί εισβολή:

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς προειδοποίησε το Ισραήλ την Τρίτη πως το Ιράν και η λιβανική Χεζμπολάχ «θα συμμετάσχουν στη μάχη εάν η Γάζα υποβληθεί σε πόλεμο εξόντωσης», σύμφωνα με το Associated Press.

Γι' αυτό οι Ισραηλινοί στέλνουν τόσους στρατιωτικούς πόρους στα βόρεια σύνορα.

Ξέρουν ότι αυτός θα είναι ένας πόλεμος δύο μετώπων:

Την τρίτη ημέρα του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ έσπευσαν να εκκενώσουν πόλεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου και αγόραζαν είδη πρώτης ανάγκης για την προετοιμασία μιας πιθανής κλιμάκωσης.

Όπως σε μεγάλο μέρος της χώρας, μια απόκοσμη σιωπή επικράτησε σε όλο το βόρειο τμήμα, που έσπασε μόνο από τις βροχοπτώσεις που κατά διαστήματα σημειώθηκαν την περιοχή.

Οδηγώντας από το κεντρικό Ισραήλ, υπήρχε σχετικά λίγη κίνηση σε έναν συνήθως από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους του Ισραήλ, τον αυτοκινητόδρομο 6. Και στις δύο πλευρές του δρόμου, τανκς και στρατιωτικές μπουλντόζες σε μεταφορείς κατευθύνονταν προς τα νότια και τα βόρεια σύνορα.

Αλλά δεν θα τελειώσει εκεί.

Όπως ανέφερα χθες , το Ισραήλ φέρεται να έχει προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ ότι η Δαμασκός θα καταστραφεί εάν η Χεζμπολάχ προσπαθήσει να στείλει στρατεύματα στο Ισραήλ:

Το Ισραήλ προειδοποιεί ξεκάθαρα τη Χεζμπολάχ:

Εάν η Χεζμπολάχ συμμετάσχει στον πόλεμο, ο Ισραηλινός Στρατός θα καταστρέψει εντελώς τη Δαμασκό και θα στοχεύσει άμεσα τον υποστηριζόμενο από το Ιράν Σύριο δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ. Επιπλέον, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα υποστηρίξουν το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό το μήνυμα δόθηκε από το Ισραήλ μέσω Γαλλίας.

Έτσι, αυτό θα έφερνε τη Συρία στον πόλεμο.

Και νομίζω πως είναι ένα πολύ δυσοίωνο σημάδι ότι το Ισραήλ και η Συρία ανταλλάσσουν ήδη πυρά πυροβολικού:

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε πως απαντούσε σε οβίδες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία προς το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης.

Ορισμένες από τις οβίδες πιθανότατα προσγειώθηκαν σε ανοιχτά πεδία στα Υψίπεδα του Γκολάν του Ισραήλ, πρόσθεσε ο στρατός.

Οι IDF απάντησαν με πυρά πυροβολικού και όλμων προς την πηγή του συριακού βομβαρδισμού.

Εάν το Ισραήλ καταλήξει να πολεμά τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τη Συρία ταυτόχρονα, πιστεύετε ότι το Ιράν θα μπορέσει να μείνει έξω από τον πόλεμο;

Οι Ιρανοί φαίνεται να φοβούνται την άμεση στρατιωτική σύγκρουση, αλλά φαίνεται απίθανο να αρνηθούν να πολεμήσουν εάν όλοι οι σύμμαχοί τους στην περιοχή χτυπούνταν από τους Ισραηλινούς.

Και οι ηγέτες των δύο εθνών έχουν ήδη ανταλλάξει μερικά πολύ σκληρά λόγια:

«Μια ανώτερη ισραηλινή κυβερνητική πηγή είπε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ έχει ενδείξεις πως το Ιράν ώθησε τη Χαμάς να πραγματοποιήσει τη μαζική διείσδυση και τη θανατηφόρα επίθεση και ότι το Ιράν πίεζε επίσης τη Χεζμπολάχ να είναι έτοιμη για σύγκρουση με το Ισραήλ», ανέφεραν οι Times of Israel.

Ο Χαμενεΐ προέβλεψε πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αποτύχουν. «Ο υπολογισμός του παράνομου καθεστώτος και των υποστηρικτών του από αυτή την άποψη είναι επίσης λάθος», είπε. «Οι κυβερνώντες και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων του Σιωνιστικού καθεστώτος και οι υποστηρικτές τους πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτές οι ενέργειες θα τους επιφέρουν μεγαλύτερη καταστροφή και ο παλαιστινιακός λαός, με πιο σταθερή αποφασιστικότητα, θα χαστουκίσει πιο δυνατά τα απαίσια πρόσωπά του ως απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα».

Φυσικά την στιγμή που το Ιράν θα εκτοξεύσει πυραύλους στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα μπουν στη σύγκρουση.

Την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν κατέστησε πολύ σαφές ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ σε αυτή τη σύγκρουση:

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ μετά τη βάναυση σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ, καταδικάζοντας την επίθεση ως «καθαρό, ανόθευτο κακό» και δεσμεύτηκε να στηρίξει το Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια καθώς ξεσπά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

«Αυτή την στιγμή, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ», είπε ο Μπάιντεν την Τρίτη σε δηλώσεις του από την Κρατική Τραπεζαρία του Λευκού Οίκου. «Θα διασφαλίσουμε πως το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Δεν υπάρχει δικαιολογία».

Και ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι ορισμένοι από τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς είναι πολίτες των ΗΠΑ:

Ο Μπάιντεν είπε πως το Ισραήλ έχει «δικαίωμα να απαντήσει και πράγματι έχει καθήκον να απαντήσει» τέσσερις ημέρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς.

«Υπάρχουν στιγμές σε αυτή τη ζωή –το εννοώ κυριολεκτικά– όταν το καθαρό ανόθευτο κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. «Ο λαός του Ισραήλ έζησε μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο».

Υπολογίζεται ότι 100 έως 150 άνθρωποι στο Ισραήλ απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς και κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένους Αμερικανούς, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ο Μπάιντεν.

Η Χαμάς έκανε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος όταν αποφάσισε να πάρει ομήρους Αμερικανούς πολίτες.

Αν ήταν έξυπνοι, θα επέστρεφαν αμέσως αυτούς τους πολίτες των ΗΠΑ.

Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό.

Έτσι τώρα ο Τζο Μπάιντεν θα έχει κάποιες αποφάσεις να πάρει.

Θα εμπλακούν και οι ΗΠΑ στη σύγκρουση;

Ένας απόστρατος στρατηγός φαίνεται να το σκέφτεται:

Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να επέμβουν άμεσα με αεροπορικές και ναυτικές επιδρομές εάν απειληθεί η ύπαρξη του Ισραήλ, είπε ο στρατηγός ε.α., Μπάρι ΜακΚάφρι.

Μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή «Σαββατοκύριακα με τον Άλεξ Βιτ» του MSNBC, ο τεσσάρων αστέρων στρατηγός του αμερικανικού στρατού περιέγραψε πώς μια τέτοια κλιμάκωση θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν οι γείτονες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή εμπλέκονταν έντονα.

«Το άλλο που περιμένουμε να δούμε αν θα συμβεί είναι, θα επέμβει η Χεζμπολάχ έξω από το Λίβανο με τους 100.000 πυραύλους; Θα ανάψει η Δυτική Όχθη; Και τι θα κάνουν οι Σύριοι και οι Αιγύπτιοι;» είπε ο McCaffrey.

«Θα σημείωνα πως η υποστήριξή μας προς το Ισραήλ θα είναι απόλυτη, και αν δούμε συριακή στρατιωτική επέμβαση, ενεργό ιρανική στρατιωτική επέμβαση, θα πάμε σε πόλεμο», πρόσθεσε ο ΜακΚάφρι.

Εδώ και πολύ καιρό, προειδοποιούσα ότι θα ερχόταν ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή .

Έφτασε όμως λίγο νωρίτερα από όσο νόμιζα.

Μόλις τα ισραηλινά στρατεύματα εισέλθουν στη Γάζα, τα παγκόσμια γεγονότα θα αρχίσουν να κινούνται με ρυθμό που θα κόβει την ανάσα.

Και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η έναρξη μιας χερσαίας επιχείρησης θα μπορούσε ενδεχομένως να απέχει λίγες ώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail