Η Κίνα προειδοποιεί το Ισραήλ ότι «έχει υπερβεί το εύρος της αυτοάμυνας»

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας «ξεπέρασαν το εύρος της αυτοάμυνας», καθώς η διαφαινόμενη πιθανότητα ισραηλινής χερσαίας επίθεσης απειλεί να εκθέσει τους αμάχους σε περαιτέρω κινδύνους.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Faisal bin Farhan Al Saud σε δηλώσεις που ανέφεραν κινεζικά μέσα ενημέρωσης πως η προστασία «των βασικών αναγκών του λαού της Γάζας» είναι προτεραιότητα και ότι «η Κίνα αντιτίθεται και καταδικάζει όλες τις ενέργειες που βλάπτουν τους αμάχους».

Έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα από τότε που οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση σε ξηρά, θάλασσα και αέρα κατά του Ισραήλ. Οι μαχητές κατέλαβαν ισραηλινά χωριά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας αμάχους και παίρνοντας ομήρους στην πολιορκημένη Λωρίδα. Αυτή ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση από Παλαιστίνιους μαχητές στην ιστορία του Ισραήλ.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail