«Η Χαμάς θα αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ, καθώς δεν έχει πού να υποχωρήσει»

ΑΡ Photo / Οhad Ζwigenberg
Freepen.gr - Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση εάν ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας λόγω του γεγονότος ότι η Χαμάς δεν έχει πού να υποχωρήσει, υποστηρίζει ο Τζαβέντ Άλι, επίκουρος καθηγητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σε άρθρο του για το Conversation.

"Οι μαχητές της Χαμάς δεν έχουν πού να υποχωρήσουν μπροστά σε μια ισραηλινή επίθεση. Τα σύνορα με το Ισραήλ παραμένουν κλειστά και μόνο το σημείο ελέγχου της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. <…> Χωρίς να έχει πού να πάει, είναι πολύ πιθανόν η Χαμάς να αποφασίσει να αντέξει και να αντισταθεί στην ισραηλινή εισβολή», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει παγίδες, βόμβες στην άκρη του δρόμου, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ελεύθερους σκοπευτές και ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων σηράγγων στον αγώνα κατά του ισραηλινού στρατού.

«Η ισραηλινή αεροπορική εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, θα βοηθήσει επίσης τη Χαμάς, καθώς κατέστρεψε κτίρια και δημιούργησε σωρούς ερειπίων που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί, δυσκολεύοντας τις ισραηλινές δυνάμεις να κινηθούν στο έδαφος», σημειώνει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail