Ο Πούτιν προειδοποιεί τη Γερμανία: Μην επιτίθεστε στον πρώην καγκελάριο Σρέντερ

pixabay / dondelord
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε τις επιθέσεις στον πρώην καγκελάριο Gerhard Schröder, συμπεριλαμβανομένης της απροθυμίας των Γερμανών πολιτικών να καθίσουν δίπλα του, αναφέρει η pravda.ru.

Ο Πούτιν υπενθύμισε την πρόσφατη κατάσταση στο καναδικό κοινοβούλιο, όταν Καναδοί βουλευτές χειροκρότησαν έναν πρώην συνεργάτη των Ναζί. Ο Πούτιν προειδοποίησε τις γερμανικές αρχές πως οι προσπάθειές τους να αποστασιοποιηθούν από τον πρώην καγκελάριο θα έχουν συνέπειες.

«Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όσο πιο μακριά φτάσετε από τον Σρέντερ, τόσο πιο κοντά πλησιάζετε στον Άντονι Ροθ, τον επικεφαλής του καναδικού κοινοβουλίου, ο οποίος είναι συμπαθής των Ναζί», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επανέλαβε αυτή τη φράση στα γερμανικά. Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν «πολλοί αξιοπρεπείς άνθρωποι» στη Γερμανία και πως θα ακουστεί.

Νωρίτερα, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν καθόταν δίπλα στον σημερινό αρχηγό της κυβέρνησης Όλαφ Σολτς και τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Το περιστατικό συνέβη σε μια τελετή προς τιμήν της 33ης επετείου από την ενοποίηση της Γερμανίας. Αναφέρθηκε ότι η υπηρεσία πρωτοκόλλου της κυβέρνησης διασφάλισε πως ο Σρέντερ δεν θα βρεθεί στο ίδιο πλαίσιο με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Επιπλέον, ο Σρέντερ καθόταν για να μην περνούν πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί από δίπλα του.

Τον Μάιο, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν προσκλήθηκε στην επέτειο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), του οποίου είναι μέλος (ο Σρέντερ επισκέφθηκε τη ρωσική πρεσβεία στις 9 Μαΐου).

«Εφόσον είναι τόσο κοντά στον πολεμοκάπηλο και τον επιτιθέμενο, όπως φάνηκε κατά την επίσκεψή του στη ρωσική πρεσβεία την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε», δήλωσε τότε ο Κέβιν Κούνερτ, Γενικός Γραμματέας του SPD της Γερμανίας.

Η γερμανική εφημερίδα Bild εξέφρασε την οργή μετά την εμφάνιση του Σρέντερ σε γκαλά που διοργάνωσε η ρωσική πρεσβεία για τον εορτασμό της 78ης επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail