Η Μεγάλη Εισβολή: Αν δοθεί αρκετός χρόνος, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα καταλάβει κάθε τομέα της ζωής μας

Η τεχνητή νοημοσύνη [AI] αλλάζει τον κόσμο μας με ρυθμό που κόβει την ανάσα. Αν με ρωτούσατε πριν από μια δεκαετία αν θα ζούσα για να δω την τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργεί ένα έργο τέχνης παγκόσμιας κλάσης ή μια ταινία μεγάλου μήκους, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά τώρα αυτά είναι απλά καθήκοντα για την τεχνητή νοημοσύνη. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν η AI γίνει εκατομμύρια φορές πιο έξυπνη και εκατομμύρια φορές πιο ισχυρή από ό,τι είναι σήμερα; Με αρκετό χρόνο, η τεχνητή νοημοσύνη θα καταλάμβανε κάθε τομέα της ζωής μας. Ο κόσμος μας είναι σίγουρα τρελός αυτήν την στιγμή, αλλά σε πενήντα χρόνια από τώρα θα έμοιαζε με κάτι από ένα εξαιρετικά παράξενο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας εάν επιτραπεί στην τεχνητή νοημοσύνη να συνεχίσει να αναπτύσσεται με εκθετικό ρυθμό.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, μόνο μια πολύ μικρή μειοψηφία του πληθυσμού ανησυχεί ακόμη και για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη, και αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Περιττό να πούμε πως η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης προκαλεί τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί ήδη να εκτελεί τις περισσότερες απλές εργασίες πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν οι εργαζόμενοι, και πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν. Τα παρακάτω προέρχονται από το Fox News:

Για παράδειγμα, το Μάρτιο του 2023, η τεχνολογική εταιρεία OpenAI δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον το 80% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ θα μπορούσε να δει να επηρεάζεται τουλάχιστον το 10% των εργασιακών καθηκόντων του από την εισαγωγή του GPT, ενώ ένα άλλο 19% των εργαζομένων μπορεί να δείτε ότι επηρεάζεται τουλάχιστον το 50% αυτών των εργασιών που σχετίζονται με την εργασία. Ενώ η επιρροή του GPT επηρεάζει όλα τα επίπεδα μισθών, οι θέσεις εργασίας υψηλότερου εισοδήματος ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη έκθεση, καταλήγει το OpenAI.

Επίσης το Μάρτιο του 2023, ερευνητές της επενδυτικής τραπεζιτικής Goldman Sachs, αφού συνέλεξαν δεδομένα για επαγγελματικά προσανατολισμένα καθήκοντα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι περίπου τα δύο τρίτα των σημερινών επαγγελμάτων εκτίθενται σε διαφορετικούς βαθμούς αυτοματοποίησης τεχνητής νοημοσύνης (όπως το ChatGPT), και πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να υποκαταστήσει σχεδόν το ένα τέταρτο της τρέχουσας εργασίας που εκτελείται.

Τον Ιούλιο του 2023, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο McKinsey εξέδωσε μια έκθεση που εκτιμά ότι χωρίς γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η αυτοματοποίηση θα μπορούσε να αναλάβει εργασίες που αντιστοιχούν στο 21,5% των ωρών εργασίας της οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030· αλλά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, το μερίδιο αυτό αυξήθηκε στο 29,5%.

Τι θα γινόταν λοιπόν με όλους τους εργαζόμενους που δε θα χρειαζόμασταν πλέον όταν η τεχνητή νοημοσύνη αρχίσει να αναλαμβάνει τις περισσότερες από τις δουλειές μας;

Νομίζω ότι αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί επίσης να μεταμορφώσει τις προσωπικές μας σχέσεις.

Οι «φίλες με τεχνητή νοημοσύνη» αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλείς στους νεαρούς άντρες και μας προειδοποιούν για τις «σοβαρές συνέπειες» που μπορεί να προκαλέσει αυτό:

Η άνοδος των φίλων της εικονικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) επιτρέπει τη σιωπηλή επιδημία μοναξιάς σε μια ολόκληρη γενιά νεαρών ανδρών. Έχει επίσης σοβαρές συνέπειες για το μέλλον της Αμερικής.

Πώς κάτι που φαίνεται τόσο γελοίο - μια εικονική φίλη με τεχνητή νοημοσύνη - προκαλεί μελλοντική κρίση στους Αμερικανούς; Λοιπόν, με εκατομμύρια χρήστες, οι εφαρμογές έχουν δημιουργήσει εικονικές φίλες που σας μιλούν, σας αγαπούν, σας επιτρέπουν να ζήσετε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις και να μάθετε, μέσω δεδομένων, τι ακριβώς σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει, δημιουργώντας την "τέλεια" σχέση.

Ποιος δε θα ήθελε μια «τέλεια» σχέση;

Στον πραγματικό κόσμο, οι άνθρωποι έχουν ελαττώματα, και έτσι δεν υπάρχει «τέλεια» σχέση.

Έτσι, αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μια φίλη που είναι ιδανική για εσάς όλη την ώρα, μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί άνθρωποι θα έλκονταν από αυτό.

Και αυτό πραγματικά συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, μια φίλη με τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε έναν πραγματικό παράγοντα επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη περισσότερους από 1.000 φίλους:

Αυτές οι εικονικές φίλες μπορούν ακόμη και να βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους. Μια influencer δημιούργησε ένα bot AI με το όνομα Caryn και στη συνέχεια απέκτησε πάνω από 1.000 χρήστες (δηλαδή πραγματικούς φίλους) σε λιγότερο από μια εβδομάδα και μια λίστα αναμονής με περισσότερα από 15.000 άτομα.

Μια φίλη με AI μπορεί να ακούγεται δελεαστική. Μπορείτε να συνδεθείτε με ένα σούπερ καυτό κορίτσι που σας ακούει και σας εκτιμά, σε βάση 24/7. Πέρα από την επιλογή φυσικών χαρακτηριστικών, μέχρι το μέγεθος του πίσω μέρους της, μπορείτε να επιλέξετε την προσωπικότητά της. Προτιμάτε «καυτά, αστεία και τολμηρά»; Αυτή θα είναι. Ή αν το "χαριτωμένο, ντροπαλό και σεμνό" είναι περισσότερο αυτό που σας καλύπτει.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι μοναχικοί νεαροί άνδρες που έλκονται σε αυτόν τον κόσμο.

Στο επόμενο βιβλίο μου, συζητώ για μια γυναίκα που έχει παντρευτεί πραγματικά τον φίλο της με τεχνητή νοημοσύνη και επιμένει ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

Ποιο είναι όμως το κόστος;

Τι θα κάνει αυτό στην κοινωνία μας;

Υπάρχει ήδη μια μανιώδης επιδημία μοναξιάς μεταξύ των νεαρών ανδρών μας, και κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει:

Ας δούμε τους δύσκολους αριθμούς. Πάνω από το 60 τοις εκατό των νεαρών ανδρών (ηλικίας 18-30) είναι άγαμοι, σε σύγκριση με μόνο το 30 τοις εκατό των γυναικών της ίδιας ηλικίας. Ένας στους πέντε άνδρες αναφέρει πως δεν έχει ούτε έναν στενό φίλο, αριθμός που έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Ο αριθμός της κοινωνικής δέσμευσης με φίλους μειώθηκε κατά 20 ώρες το μήνα λόγω της πανδημίας και εξακολουθεί να μειώνεται.

Η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει επίσης να χρησιμοποιείται στις εκκλησίες μας.

Τον περασμένο μήνα, μια εκκλησία των Μεθοδιστών στο Τέξας έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν ο πάστορας πραγματοποίησε μια ολόκληρη «λειτουργία λατρείας» χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI:

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, η εκκλησία Violet Crown City, μια εκκλησία των Μεθοδιστών στο Βόρειο Όστιν των ΗΠΑ, μετέτρεψε την παράδοση της Κυριακάτικης λειτουργίας στη νέα εποχή με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο πάστορας Jay Cooper, της Violet Crown City Church, αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο μιας λατρευτικής υπηρεσίας που δημιουργήθηκε από AI για την εκκλησία του.

Αυτό είναι τόσο λάθος.

Αλλά είναι αναπόφευκτο πως περισσότερες εκκλησίες θα αρχίσουν να το κάνουν.

Ο πάστορας Κούπερ ζήτησε από το Chat GPT να δημιουργήσει μια ολόκληρη υπηρεσία για την εκκλησία του και παραμέρισε «προσευχές, ένα κήρυγμα και ένα πρωτότυπο τραγούδι βασισμένο στο ίδιο το κήρυγμα»:

Ο Jay συνάντησε αυτήν την ιδέα να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να λατρεύει τον Θεό χρησιμοποιώντας ο ίδιος το Chat GPT για προσωπική χρήση, όπως να γράφει χιουμοριστικούς στίχους μουσικής κάντρι για διασκέδαση, και σκέφτηκε ότι θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρει την εκκλησία του στον 21ο αιώνα, εισάγοντάς την στην τεχνητή νοημοσύνη με τρόπο που της επιτρέπει ακόμα να λατρεύει τον Θεό.

Χρησιμοποιώντας AI, ο Jay ηχογράφησε την λειτουργία ενώ άφησε τη γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης να τη διεξάγει, με την AI να μπορεί να δημιουργήσει προσευχές, ένα κήρυγμα και ένα πρωτότυπο τραγούδι βασισμένο στο ίδιο το κήρυγμα.

Αλλά τι είδους «πνευματικό περιεχόμενο» πρέπει να περιμένουμε από μια μηχανή;

Τελικά, όλα τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης θα αντικατοπτρίζουν τις τιμές εκείνων που τα δημιούργησαν και εκείνων που τα χρησιμοποιούν.

Σε αυτή την περίπτωση, οι τρέχουσες κοινωνικές αξίες αντικατοπτρίστηκαν ξεκάθαρα σε αυτή τη «λατρεία». Ακολουθεί πώς ξεκίνησε το «κήρυγμα»:

«Ελάτε όλοι όσοι είστε κουρασμένοι, ελάτε όλοι οι βαριά φορτωμένοι,

«Γιατί σε αυτό το μέρος, βρίσκουμε ανάπαυση για τις ψυχές μας.

«Ελάτε, άνθρωποι κάθε καταγωγής και κοινωνικής τάξης,

«Γιατί εδώ, γιορτάζουμε την ποικιλομορφία της δημιουργίας του Θεού.

«Ελάτε, αναζητητές δικαιοσύνης και ειρήνης,

"Γιατί μαζί, προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος."

Σοβαρά τώρα;

Διάφορα πολιτικά ορθά τσιτάτα χρησιμοποιούνται στις πρώτες έξι προτάσεις και είναι προφανές τι προσπαθεί να μεταδώσει αυτό το «κήρυγμα» της τεχνητής νοημοσύνης.

Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη εκκλησιαστική λειτουργία που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως έχω γράψει προηγουμένως, η πρώτη εκκλησιαστική λειτουργία που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Βαυαρία της Γερμανίας:

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, ρομπότ που προβάλλονταν σε μια οθόνη παρέδωσαν κηρύγματα σε περίπου 300 πιστούς στην Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Βαυαρία της Γερμανίας. Έχοντας δημιουργηθεί από το ChatGPT και τον Jonas Simmerlein, θεολόγο και φιλόσοφο από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, η πειραματική εκκλησιαστική λειτουργία τράβηξε τεράστιο ενδιαφέρον.

Είναι απλώς θέμα χρόνου να προχωρήσουν περισσότερες εκκλησίες.

Και άλλες θρησκείες κάνουν τώρα χρήση της τεχνολογίας αιχμής επίσης.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, πολύγλωσσα ρομπότ έχουν αναπτυχθεί στο Μεγάλο Τζαμί στη Σαουδική Αραβία:

Σκεφτείτε τις πρόσφατες ρομποτικές πρωτοβουλίες στο Μεγάλο Τζαμί στη Σαουδική Αραβία. Σε αυτό το τζαμί, πολύγλωσσα ρομπότ αναπτύσσονται για πολλαπλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της παροχής απαντήσεων σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τελετουργικές παραστάσεις σε 11 γλώσσες.

Συγκεκριμένα, ενώ αυτά τα ρομπότ που βρίσκονται στο Μεγάλο Τζαμί μπορούν να απαγγέλλουν το Ιερό Κοράνι, παρέχουν επίσης στους επισκέπτες συνδέσεις με τοπικούς ιμάμηδες. Οι διεπαφές τους με οθόνη αφής είναι εξοπλισμένες με γραμμικούς κώδικες, επιτρέποντας στους χρήστες να μάθουν περισσότερα για τα εβδομαδιαία προγράμματα του προσωπικού του τζαμιού, συμπεριλαμβανομένων των κληρικών που κάνουν τα κηρύγματα της Παρασκευής. Επιπλέον, αυτά τα ρομπότ μπορούν να συνδέουν τους επισκέπτες με τους ισλαμιστές μελετητές μέσω αλληλεπιδράσεων βίντεο για να απαντούν στις ερωτήσεις τους όλο το εικοσιτετράωρο.

Αν αυτό συμβαίνει σήμερα, πώς πιστεύετε ότι θα έμοιαζε ο κόσμος μας 20 ή 30 χρόνια αργότερα;

Τα καλά νέα, αν θέλετε να το πείτε έτσι, είναι ότι δεν νομίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να το μάθουμε.

Το ρολόι χτυπάει και η ανθρωπότητα τελειώνει γρήγορα.

Έτσι, μπορεί να μην μπορέσουμε ποτέ να δούμε όλες τις φρικαλεότητες που θα εξαπέλυε η τεχνητή νοημοσύνη στην κοινωνία μας.

Αλλά οι αλλαγές που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι σίγουρα αρκετά κακές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μην φαίνεται πολύ ανήσυχο από τίποτα από αυτά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail