Μεντβέντεφ: Αδύνατη τώρα η επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή - Το χειρότερο σενάριο

ΑΡ Photo / Fatima Shbair
Freepen.gr - Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί στην επανέναρξη της διαδικασίας διευθέτησης στη Μέση Ανατολή· αυτό είναι ένα δύσκολο έργο και είναι προφανές ότι τώρα αυτή η αποστολή είναι αδύνατη, λέει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Δεν έχει καθόλου σημασία ποιος λέει τι τώρα. Σημασία έχει τι κάνουν. Για την παγκόσμια κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς, το κύριο πράγμα σήμερα είναι να συμβάλουν στην επανέναρξη της διαδικασίας διευθέτησης στη Μέση Ανατολή. Η αποστολή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σχεδόν απελπιστική. Προς το παρόν, είναι προφανές ότι αυτή η αποστολή είναι αδύνατη», έγραψε ο Μεντβέντεφ σε άρθρο για την Izvestia.

Μόνο η δημιουργία ενός πλήρους παλαιστινιακού κράτους με βάση τις αποφάσεις του 1947 μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής για πάντα, αν και οι τρέχοντες στρατιωτικοί στόχοι εξακολουθούν να επιδιώκονται και λίγοι ενδιαφέρονται για επιτυχία, αλλά η χειρότερη εναλλακτική για την περιοχή θα μπορούσε να είναι μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων, λέει ο Μεντβέντεφ.

Την ίδια στιγμή, η εναλλακτική λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικά χειρότερη: «ένας πόλεμος που θα διαρκέσει άλλα εκατό χρόνια».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail