Η Ρωσία σχεδιάζει να διοχετεύσει τεράστιους πόρους στην επίθεση στην Ουκρανία για να πολεμήσει τον «υβριδικό πόλεμο»

Άρματα μάχης φιλορωσικών στρατευμάτων οδηγούν κατά μήκος ενός δρόμου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας κοντά στο νότιο λιμάνι της πόλης Μαριούπολη της Ουκρανίας, στις 17 Απριλίου 2022. (Φωτογραφία από το Reuters)
Freepen.gr -
Η Ρωσία αποκάλυψε το σχέδιό της να διοχετεύσει τεράστιους πόρους στην επίθεση της στην Ουκρανία για να πολεμήσει σε αυτό που αποκαλεί «υβριδικό πόλεμο» που εξαπέλυσε η Δύση, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το presstv.ir.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αποκάλυψε ότι οι αμυντικές δαπάνες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία αναμένεται να αυξηθούν κατά περισσότερο από 68% από έτος σε έτος σε σχεδόν 10,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (111,15 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Το επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής μετατοπίζεται από μια ατζέντα κατά της κρίσης στην προώθηση των εθνικών αναπτυξιακών στόχων», ανέφερε το υπουργείο στο έγγραφο.

Πρόσθεσε πως μια τέτοια απόφαση περιελάμβανε «ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» και «ενσωμάτωση» του Λουχάνσκ, του Ντόνετσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Οι τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες προσαρτήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία πέρυσι μετά από τοπικά δημοψηφίσματα στις περιοχές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη περιέλθει πλήρως στον έλεγχο της Ρωσίας.

Η τεράστια αύξηση είναι μεγαλύτερη από τις δαπάνες που διατίθενται για την κοινωνική πολιτική στη Ρωσία.

«Είναι προφανές ότι μια τέτοια αύξηση είναι απαραίτητη, απολύτως απαραίτητη γιατί βρισκόμαστε σε κατάσταση υβριδικού πολέμου, συνεχίζουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αναφέρομαι στον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία και υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου, οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας το 2024 θα είναι συνολικά περίπου τρεις φορές περισσότερες από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος και την υγειονομική περίθαλψη μαζί.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προειδοποίησε πως η οικονομική ανάπτυξη επρόκειτο να επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η ανακοίνωση ήρθε καθώς ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συνήλθαν στο Κίεβο την Πέμπτη για να συζητήσουν τη διάθεση περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, της οποίας ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ασκεί ακούραστα πιέσεις για περισσότερα συστήματα αεράμυνας για να ενισχύσει την αργή αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Πρέπει να περάσουμε μαζί αυτόν τον χειμώνα, για να προστατέψουμε τις ενεργειακές μας υποδομές και τις ζωές των ανθρώπων», είπε ο Ζελένσκι στον Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είπε: «Κάθε μέτρο που ανακτούν οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ένα μέτρο που χάνει η Ρωσία. Η Μόσχα παλεύει για ιμπεριαλιστικές αυταπάτες».

«Το ΝΑΤΟ θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», τόνισε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ.

Οι δυτικοί σύμμαχοι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισαν να πλημμυρίζουν το Κίεβο με όπλα και πυρομαχικά λίγο μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους δυτικούς ηγέτες για τη συνέχιση της προμήθειας όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τέτοια μέτρα δε θα εμποδίσουν τα ρωσικά στρατεύματα να υπερασπιστούν τους στόχους της και πως ο εξοπλισμός του Κιέβου θα παρατείνει μόνο τον πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail