Η Κίνα στέλνει έξι πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή!

Freepen.gr - Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός φέρεται να έχει αναπτύξει έξι πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή καθώς αυξάνεται η ένταση στην περιοχή λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, γράφει το defense-arabic.com.

Τα έξι πολεμικά πλοία, τα οποία περιλαμβάνουν το αντιτορπιλικό Zibo με κατευθυνόμενους πυραύλους Type 052D, τη φρεγάτα Jingzhou και το ολοκληρωμένο πλοίο εφοδιασμού Qiandaohu, ήταν μέρος της Ναυτικής Δύναμης 44 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, η οποία συμμετείχε πρόσφατα σε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ομάν.

Τα κινεζικά επίσημα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τα πολεμικά πλοία αναχώρησαν από τις ακτές του Μουσκάτ στις 14 Οκτωβρίου για έναν άγνωστο προορισμό.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν το πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο τους, το USS Gerald R. Ford, μαζί με μια ομάδα μάχης στην περιοχή της Δυτικής Ασίας. Η Ουάσιγκτον βοηθά επίσης το Ισραήλ με επιθετικά αεροσκάφη A-10 Warthog και F-15E, μαζί με τα πιο πρόσφατα πυρομαχικά, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping επανέλαβε στις 19 Οκτωβρίου τη μακροχρόνια άποψη του Πεκίνου πως υποστηρίζει τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail