Και Έτσι Αρχίζει… Η Μεγάλη Αποκάλυψη

Photo: Public domain
Η «Συλλογική Δύση» υπό την ηγεσία της κύριας ιμπεριαλιστικής δύναμης, των Ηνωμένων Πολιτειών, περιφρονεί και λυγίζει, η αδιάφορη κατάρρευση είναι εμφανής κάθε μέρα που περνάει.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Από ό,τι αξίζει, η διατλαντική συμμαχία των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους –που ενσαρκώνεται από το στρατιωτικό μπλοκ του ΝΑΤΟ– είχε μια αρκετά καλή χρονολογική πορεία. Η ιμπεριαλιστική κλίκα κατάφερε να κρατηθεί ενωμένη για σχεδόν οκτώ δεκαετίες. Αλλά τώρα αυτό το πλοίο προσάραξε στα βράχια ενός πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Τα σημάδια κατάρρευσης και αποσύνθεσης έρχονται γρήγορα και πυκνά. Η στρατιωτική ήττα στην Ουκρανία από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ μετά από επένδυση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα συγκαταλέγεται κυρίως στη λίστα των θυμάτων – μαζί με έως και 500.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

Τι φρικτό φιάσκο αποδείχτηκε η εκστρατεία που χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Ένα λουτρό αίματος στην Ευρώπη παρόμοιο με το χειρότερο ανάμεσα στις πολλές ιμπεριαλιστικές σφαγές της ιστορίας. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία 30 εθνών έχει θεαματικά χάσει κάθε πρόσχημα πως είναι «οργανισμός ασφαλείας».

Το τρίξιμο των δοντιών μόλις άρχισε. Η φαρσική ντροπή για την υποχώρηση του ΝΑΤΟ πριν από δύο χρόνια από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021 –μετά από 20 χρόνια αποτυχημένης στρατιωτικής κατοχής– δεν είναι παρά ένα προοίμιο της φρικτής καταστροφής που εκτυλίσσεται πάνω από την Ουκρανία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοκρατίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η χώρα αυτή αυτή την εβδομάδα είδε τον ηγέτη του Κογκρέσου να απολύεται. Ο Kevin McCarthy, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων – τρίτος στη σειρά για την προεδρία – αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά του κυρίως λόγω των πολιτικών εσωτερικών συγκρούσεων στην Ουάσιγκτον σχετικά με την σκανδαλώδη χρηματοδότηση ενός πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι παρασυρόμενη στο κλείσιμο της πτώχευσης.

Ώρες πριν ανατραπεί ο ΜακΚάρθι, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια απελπισμένη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να «διαβεβαιώσει τους συμμάχους για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία». Η τηλεφωνική διάσκεψη περιλάμβανε όλους τους κύριους συμμάχους, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία καθώς και τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Το μόνο θέμα ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι δεσμεύσεις του Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν την στρατιωτική τους υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου.

Μιλώντας αργότερα για τις συζητήσεις, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda, μεταφέροντας τον επείγοντα χαρακτήρα της ατζέντας του Μπάιντεν, φέρεται να είπε: «Όλοι πήραν τν λόγο. Το κύριο θέμα ήταν η Ουκρανία, η κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε μιλώντας μας για την κατάσταση στις ΗΠΑ και ποια είναι η πραγματική πολιτική κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία, πρώτα από όλα για την στρατιωτική υποστήριξη. Είπε πως θα λάβει αυτή την υποστήριξη στο Κογκρέσο».

Ο Πολωνός ηγέτης πρόσθεσε: «Ο Μπάιντεν κάλεσε τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και ότι όλοι τον διαβεβαίωσαν πως θα το κάνουν».

Η άνευ προηγουμένου αποπομπή του προέδρου της Βουλής ΜακΚάρθι μέσα σε λίγες ώρες από την κενή διαβεβαίωση του Μπάιντεν προς τους δυτικούς συμμάχους «για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ» και τις υποσχέσεις του να παραμείνει με την Ουκρανία μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νεύρα.

Προφανώς, ο Μπάιντεν δεν ξέρει καν τι συμβαίνει στη χώρα του, πόσο μάλλον στην Ουκρανία.

Ο μεγαλύτερος φόβος μεταξύ των υποτελών της Αμερικής στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία και αλλού είναι ότι η Ουάσιγκτον θα εγκαταλείψει ξαφνικά τον αποτυχημένο πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Όχι από αρχή, αλλά μάλλον από πολιτική σκοπιμότητα, αφήνοντάς τους στα κρύα του λουτρού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δεσμεύσει έως και 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και άλλη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση με τη Ρωσία πριν από 20 μήνες, το Φεβρουάριο του 2022. Η Ευρώπη έχει επηρεαστεί πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ από την απώλεια ενέργειας της Ρωσίας προμήθειες και από την εισροή εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων.

Ο Josep Borrell, επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούσαν τη βοήθειά τους. Ο Μπορέλ επιδίδεται σε παραληρηματική φαντασίωση.

Ήδη τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ γίνονται διστακτικά σχετικά με την ατελείωτη χρηματοοικονομική μεγαλοπρέπεια που γίνεται για να στηρίξει το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου. Η Ουγγαρία και τώρα η Σλοβακία δεσμεύονται να διακόψουν την προμήθεια όπλων και άλλη χρηματοδότηση. Μαζικές διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της ΕΕ ενάντια στον πόλεμο που τροφοδοτείται από το ΝΑΤΟ. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες θεωρούνται ολοένα και περισσότερο ως άστοχοι Yes-Men για την Ουάσιγκτον που προδίδουν τα εθνικά τους συμφέροντα.

Ο Μπάιντεν και το φιλοπόλεμο κατεστημένο των ΗΠΑ είναι βαθιά αφοσιωμένοι στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας. Η πολεμική λειτουργία είναι η μηχανή του αμερικανικού καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστικών φιλοδοξιών. Αλλά αν η οικονομία είναι ριζικά διαλυμένη – και σίγουρα έχει ένα μη βιώσιμο εθνικό χρέος 33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – η πραγματικότητα της χρεοκοπίας και της πολιτικής/δημόσιας αντιπολίτευσης γίνεται αβάσιμη.

Οι «διαβεβαιώσεις» του Μπάιντεν προς τους υποτελείς του ΝΑΤΟ είναι ενοχλητικά άνευ αξίας αφού τυφλώθηκε από το χάος που ακολούθησε στο δικό του Κογκρέσο. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί για τίποτα.

Το Πεντάγωνο και οι Ευρωπαϊκοί στρατοί διαμαρτύρονται επίσης ότι δεν έχουν άλλα όπλα να δώσουν στην Ουκρανία, καθώς τα οπλοστάσια τους έχουν εξαντληθεί από απερίσκεπτες δωρεές στο κατασπαταλημένο, ανίκανο καθεστώς του Κιέβου.

Οι ήδη νευρικοί Ευρωπαίοι και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ αναμφίβολα έχουν αναδρομές στον προδοτικό τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν και η Ουάσιγκτον απέσπασαν απότομα και μονομερώς το βύσμα στο Αφγανιστάν. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έμειναν έκπληκτοι από αυτή τη γρήγορη κίνηση για έξοδο από το τέλμα. Ο Μπάιντεν δεν τους προειδοποίησε καν, πολλώ δε μάλλον να διαβουλευτεί μαζί τους.

Για οκτώ δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ΝΑΤΟ και αργότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα ένα εύχρηστο όχημα για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Οι υποτελείς συγκρατήθηκαν από τη σχετική δύναμη της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ. Αυτή η αυτοκρατορία ξετυλίγεται τώρα από ατελείωτους πολέμους, χρεοκοπία και ενδημική διαφθορά στην Ουάσιγκτον. Το τελευταίο επεισόδιο της ιστορικής αποτυχίας διαδραματίζεται στον δόλιο πόλεμο πληρεξουσίων στην Ουκρανία – που πωλήθηκε στο δυτικό κοινό από τα ψεύτικα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ως μια ακόμη «ευγενής αιτία» υποτιθέμενης υπεράσπισης της δημοκρατίας (τι παράλογο!).

Ο απόλυτος εκφυλισμός είναι εμφανής από τις «ηθικοποιητικές», «ανώτερες» δυτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κρεβάτι με ένα ναζιστικό καθεστώς. Και μαζί με αυτόν τον εκφυλισμό, τα χρηματοοικονομικά χρέη είναι εκτός γραφημάτων και μια βαριά προσβολή για τις επαχθείς δημοκρατικές ανάγκες του δυτικού κοινού.

Όταν ο θείος Σαμ το βάλει στα ποδια, και θα το κάνει, το παιχνίδι θα είναι τελικά για αυτόν και όλους τους υποτελείς του.

Η μεγάλη διάλυση της δυτικής ιμπεριαλιστικής εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη και επιταχύνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail