Πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας

Θα προκαταλάβω την ερώτηση — όχι, δεν παίζω το παιχνίδι του Ισραήλ. Απλώς παρουσιάζω τα γεγονότα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και θα σας αφήσω να αποφασίσετε μόνοι σας. Εντάξει;

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Γεγονός νούμερο ένα - το Νοσοκομείο Βαπτιστών Al Ahli στη Γάζα εξακολουθεί να στέκεται. Το κλινικό κέντρο είναι άθικτο. Οτιδήποτε εξερράγη έξω από το νοσοκομείο (ρουκέτα, πύραυλος ή βόμβα) έκανε ελάχιστη έως καθόλου δομική ζημιά στο κτίριο. Οι αναφορές του Τύπου του Al-Jazeera όπως οι ακόλουθες είναι λανθασμένες:



Γεγονός νούμερο δύο — η έκρηξη έγινε στην αυλή/χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου. Το BDA του σημείου πρόσκρουσης (ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά από το νοσοκομείο) δε δείχνει κρατήρα πρόσκρουσης. Παρά τις αρχικές και επίμονες αναφορές πως σκοτώθηκαν 500, τα αποδεικτικά βίντεο ανεβάζουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών σε περίπου 30 με 40. Ακόμα φρικιαστικό, αλλά οι «500 άνθρωποι, νεκροί θαμμένοι κάτω από τα ερείπια ενός νοσοκομείου που κατέρρευσε», φαίνεται να απομυθοποιούνται.

Γεγονός νούμερο τρία - άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, πέθαναν ως αποτέλεσμα αυτής της έκρηξης.

Τώρα ας δούμε τα αξιοπερίεργα. Ο Lucas Gage δημοσίευσε το ακόλουθο στο X, το οποίο δείχνει την έκρηξη στο νοσοκομείο (είναι σε απόσταση στον ορίζοντα) και κάποια ασυνήθιστη και ανεξήγητη δραστηριότητα στον νυχτερινό ουρανό. Ο Gage κάνει λάθος υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "βιντεοαπόδειξη". Δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί εάν το αντικείμενο στο επάνω αριστερό πλαίσιο του βίντεο ήταν ένα ισραηλινό μαχητικό/βομβαρδιστικό.


Μήνυμα Lucas Gage X

Ζήτησα από ένα φίλο της Πολεμικής Αεροπορίας να δει το βίντεο και σχολίασε ως εξής:

Για αρχή, η Πολεμική Αεροπορία της IDF δε διεξάγει βομβαρδισμούς χαμηλού επιπέδου, ειδικά σε αυτή τη σύγκρουση. (Ο βομβαρδισμός χαμηλού επιπέδου σημαίνει πως πρέπει να παραμείνετε κάτω από εχθρικό ραντάρ). Η IDF έχει ήδη αεροπορική υπεροχή και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί πλήγματα από 25k ή υψηλότερα. Έχει ως αποτέλεσμα χειρουργικά χτυπήματα που κανείς δε θα δει ή δε θα ακούσει να έρχονται. Επίσης, δε χρειάζονται φωτοβολίδες σε αυτό το υψόμετρο… και δε θα μπορούσατε να τις δείτε ούτως ή άλλως (ή να ακούσετε τον κινητήρα από το τζετ). Όσο για τις ρουκέτες που εκτοξεύονται μακριά από το νοσοκομείο… υπάρχουν βόλια που εκτοξεύονται έτσι σε όλη τη Γάζα, όλη την ώρα.

Το ενδιαφέρον είναι το μήνυμα X που "είναι στο Twitter" ο τύπος μηνυμάτων μέσων του Bibi Netanyahu — ο Hananya Naftali. Παρατηρήστε τη χρονική σήμανση στο μήνυμα Lucas Gage X όταν λαμβάνει χώρα η έκρηξη — 19:59:20 ώρες. Τώρα δείτε τη χρονική σήμανση στο αρχικό μήνυμα X του Naftali — 20:23 ώρες:


Τα σώματα των νεκρών και των τραυματιών αμάχων στο χώρο στάθμευσης έξω από το Νοσοκομείο Al-Ahli ήταν ακόμα ζεστά όταν ο Naftali πιστοποίησε την έκρηξη στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ. Είκοσι τρία λεπτά από την έκρηξη μέχρι το tweet του Ναφτάλι. Δεν ξέρω ποιο μέσο ενημέρωσης ήταν το πρώτο που ανέφερε την έκρηξη, αλλά είναι σαφές ότι ο Naftali είτε παρακολουθούσε αυτήν την πηγή ειδήσεων είτε έλαβε μια αναφορά από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με την επίθεση και προχώρησε στη δημοσιοποίηση αυτό που αργότερα ισχυρίστηκε πως ήταν " κακή πληροφορία". Υπάρχει επίσης η πιθανότητα (νομίζω ότι είναι απομακρυσμένη) να ήξερε τι θα ερχόταν.

Ενώ το κλινικό κέντρο του Νοσοκομείου Al-Ahli δεν είχε ακόμη δεχθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ έχει σκοτώσει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αμάχων, ειδικά παιδιά. Φαίνεται ότι ο απολογισμός περισσότερων από 500 νεκρών τρόμαξε τον Ναφτάλι και το αφεντικό του, Νετανιάχου, και άρχισαν να κάνουν μια παγκόσμιας κλάσης σεληνιακό περίπατο του Μάικλ Τζάκσον προς τα πίσω. «Όχι, δεν ήμασταν εμείς». Ακόμη και ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι η δολοφονία πολλών αμάχων σε ένα golpe (στα ισπανικά το χτύπημα) είναι μια καταστροφή δημοσίων σχέσεων για το Ισραήλ.

Η αλήθεια για το περιστατικό δεν έχει πλέον σημασία γιατί η πίστη για το τι συνέβη, ειδικά στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, εξαπλώθηκε γρήγορα και έγινε αποδεκτό γεγονός - το Ισραήλ βομβάρδισε ένα νοσοκομείο και σκότωσε εκατοντάδες αμάχους.

Οι αναλυτές των δυτικών μυστικών υπηρεσιών είναι πεπεισμένοι ότι ήταν μια αστοχία πυραύλου που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς και πως η Χαμάς ήταν πιο γρήγορη στο να τον περιστρέψει στο κοινό ως το λάθος του Ισραήλ. Θα μπορούσε να ήταν μια σκόπιμη επιχείρηση υπηρεσιών πληροφοριών; Μπορεί. Ποιος θα ήταν ο σκοπός; Δημιουργήστε ένα διεθνές περιστατικό α λα Τζορτζ Φλόιντ που θα συσπειρώσει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο πλήρως στο πλευρό της Χαμάς. Πριν από αυτή την επίθεση, υπήρχαν ορισμένες χώρες, όπως η Αίγυπτος, που σύμφωνα με πληροφορίες έλεγαν σε άλλες στην περιοχή ότι ήλπιζαν το Ισραήλ να εξαλείψει τη Χαμάς. Για όσους από εσάς είναι κάτω των 50 ετών, η Χαμάς συνδέεται ιδεολογικά με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που δολοφόνησαν τον Ανουάρ Σαντάτ τον Οκτώβριο του 1981. Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει και ακόμη και οι Αιγύπτιοι συντάσσονται με τη Χαμάς στον πόλεμο της με το Ισραήλ.

Στο παρελθόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσαν να στραφούν στην Ιορδανία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία και να ζητήσουν τη βοήθειά τους στα παρασκήνια για την καταστολή μιας παλαιστινιακής εξέγερσης, είτε εμπλέκεται η Χαμάς είτε η Χεζμπολάχ. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι ηγέτες και των τριών χωρών έχουν βγει έντονα δημόσια με δηλώσεις που καταδικάζουν το Ισραήλ και υποστηρίζουν τη «δίκαιη» υπόθεση του παλαιστινιακού λαού.

Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα πως αυτό ήταν ένα σκόπιμα οργανωμένο δράμα - γνωστό και ως επιχείρηση υπηρεσιών πληροφοριών - σχεδιασμένο να απομονώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ και να ενώσει τον διχασμένο αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Είτε αυτή ήταν η πρόθεση είτε όχι, αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

Θα σας αφήσω με το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα — αν αυτή ήταν μια τέτοια επιχείρηση, ποιος την έκανε; Η Χαμάς; Το Ιράν; Η Ρωσία; Ή, πρόκειται για μια περίπτωση απροσδόκητων συμβάντων στον πόλεμο που μπορεί να αλλάξει την τροχιά των γεγονότων; Εσύ αποφασίζεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail