Η παγκόσμια οικονομία κινείται στο πολυπολικό μοντέλο — Πούτιν

Sergey Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η παγκόσμια οικονομία στρέφεται σταδιακά προς ένα πολυπολικό μοντέλο με πολλά κέντρα ανάπτυξης, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ολομέλεια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε τη σημασία της διοργάνωσης ενός φόρουμ όπου εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία και τις ξένες χώρες μπορούν να συζητήσουν μαζί τις τάσεις και τις προοπτικές του παγκόσμιου ενεργειακού τομέα και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα καθήκοντα που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο τμήμα καυσίμων και ενέργειας.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επί του παρόντος, όταν η παγκόσμια οικονομία κινείται σε ένα πολυπολικό μοντέλο με πολλά κέντρα ανάπτυξης να λειτουργούν, και ο τόπος, ο ρόλος και η σημασία κάθε χώρας καθορίζεται από το πώς αντιλαμβάνεται αυτές τις βαθιές και μη αναστρέψιμες διαδικασίες, είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο ρόλος των χωρών θα καθοριστεί επίσης από την αποτελεσματικότητά τους στο να υπερασπίζονται την οικονομική, βιομηχανική και ενεργειακή τους κυριαρχία, σημείωσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail