Ο Όρμπαν αποκάλεσε την ΕΕ μια αποτυχημένη παρωδία της ΕΣΣΔ

Φωτογραφία: επίσημη σελίδα του Viktor Orban στο κοινωνικό δίκτυο
Freepen.gr - Η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κακή παρωδία της ΕΣΣΔ, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βεσπρέμ για την επέτειο της έκρηξης των γεγονότων το 1956. Η ομιλία του μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι M1.

"Ναι, συμβαίνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ευτυχώς, αυτό που ήταν τραγωδία την πρώτη φορά, τη δεύτερη φορά ήταν στην καλύτερη περίπτωση κωμωδία. <...> Η Μόσχα ήταν μια τραγωδία, οι Βρυξέλλες ήταν απλώς μια κακώς εκτελεσμένη σύγχρονη παρωδία. Αν οι Βρυξέλλες παίξουν τον πίπας [είδος χορού], εμείς χορεύουμε όπως θέλουμε, και αν δεν θέλουμε, τότε δεν χορεύουμε", είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πίεση στην Ουγγαρία και «η κομματική επίπληξη ονομάζεται πλέον διαδικασία κράτους δικαίου».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, για τη Δύση, η ελευθερία είναι «ένα είδος διαφυγής», μια ευκαιρία αλλαγής φύλου, εθνικότητας και ταυτότητας, ενώ για τους Ούγγρους αυτό ισοδυναμεί με «ξερίζωμα της καρδιάς».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail