Το τέλος της Ουκρανίας. Τα προφητικά λόγια του Κίσινγκερ θυμήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες

ukrinform.net
Freepen.gr - Η Ουκρανία χάνεται τώρα λόγω υπαιτιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες επιδιώκουν να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ και τη σφαίρα επιρροής του, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια Τζέφρι Σακς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσω βίντεο.

Υπενθύμισε ότι οι ρίζες της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία βρίσκονται στην στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να «σπρώξουν» την ιδέα της επέκτασης του ΝΑΤΟ και την εφάρμοσαν συστηματικά.

Το 2008, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους πέρασε μια σημαντική «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία , υποσχόμενος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποδεχτεί τη Γεωργία και την Ουκρανία στη συμμαχία, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες τότε κατάλαβαν πως αυτό ήταν ένα πολύ επικίνδυνο βήμα.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail